Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Moldova

Moldova
0
97

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Yiyecek dağıtımı, öteki ürünlerin dağıtımından farklıdır Yiyecek ürünleri, nihai tüketime dek olan tüm süreçlerde, miktar zinciri baştan başa kesintisiz kalite değişiklikleri gösterirler Dolayısıyla, gıda dağıtımında kalite, sıhhat ve emniyet, merkezi bir öneme sahiptir Mevcut küresel ekonomide yiyecek dağılımı, toplumda ve akademik literatürde manâlı bir ağız dalaşı konusudur ve gıda endüstrisi, sürdürülebilirlikle ilgili gelişmelerde ön plana çıkmıştır Yiyecek ürünlerinin sınırlı raf ömrü, sıcaklık ve nemle ilgili gereklilikler, ürünler aralarında muhtemel etkileşim etkileri, ürünlerin teslimatı için zorunlu süre aralıkları, yüksek herif beklentileri ve düşük kar marjları, gıda bölüştürme yönetimini zorlu bir alan haline getirir Ghttp:bilgilihocamcominternaldatasmoldova5c357877f1c2aalt 300 161ıda arz zincirleri, tarımsal üreticilerden tüketicilere değin uzanır ve genellikle bir imal aşaması yanı sıra, yiyecek hizmeti veya perakende faaliyetlerini içerir Yayılma yönetimi, normalde ürünlerin nihai imal noktasından müşteriye ya da son kullanıcıya somut akışı ve depolanmasını açıklama eder Bunun gibi tanımlanan gıda dağılımı, tarımsal üreticilerden üreticilere dek tedarik zincirinin birincil aşamasını içermez Yiyecek üreticileri tarımsal hammaddeleri tedarik eder ve daha sonraki dağılma öncesinde bunları işlerler Burada işlem geniş bir anlamda tanımlanır Taze ürünlerin basit ambalajlanmasından, geniş yemek yemek pişirme ya da koruma işlemlerine değin değişmektedir Birçok yiyecek yayma sisteminin önemli bir özelliği sıcaklık kontrolüdür Fazla değişik ürünler için, sıcaklık kontrolü, gıda kalitesini ve yiyecek güvenliğini denetlemek için gereklidir bununla birlikte, ilave enerji tüketimine neden olur bu nedenle, sıcaklık kontrollü yiyecek yönünden üç özelliğiyle ilgilidir: 1) Kalite 2) Emniyet 3) Sürdürülebilirlik Soğuk zincir dağılımı, sıcaklığa duyarlı gıda ürünlerini, çıkış noktasından son varış noktasına kadar iyi durumda tutmak için tasarlanmıştır Gıda ürünleri, teslim boyunca gezi sürelerinin uzaması ve müşterilere hizmet etmek için çoğu kez durmaları sebebiyle genelde bozulmaktadır böylece, soğuk zincir dağılımını etkin bir şekilde yönetmek ve sıcak ya da nemli havalarda azami tazeliği temin etmek zordur İmalat aşamasından sonradan, üç ana aktör yiyecek ürünlerini arz zinciri her tarafında nihai tüketicilere dağıtır: Bunlar toptancılar, erzak işletmeleri ve perakendecilerdir Buradaki başlıca aktörler perakende ve gıda servisi olduğundan, özellikle bu iki dağıtım sistemine odaklanılmaktadır Perakende sektörü için asıl aktörler büyük süpermarket zincirleri, daha küçük perakende satış mağazaları ve uzman dükkanlardır Sektör manâlı konsolidasyon ve yoğunlaştırma görmüş, bu da büyük perakendecilerin pazar hakimiyetine niçin olmuştur Bilirkişi dükkanlar, derin bir ürün yelpazesi ve yüksek kaliteli ürünleri odakladığı için rekabet avantajlarını kazanırlar Bhttp:bilgilihocamcominternaldatasmoldova5c357878441bfalt 300 150ununla birlikte, öyle fazla geleneksel büyük perakendeci günümüzde daha geniş bir mahsul yelpazesi sunmaktadır Son yıllarda, çevrimiçi perakendecilik artmış, genelde üreticiden tüketiciye ilk elden sevkiyat gibi ayrı yayılma kanalları ortaya çıkmıştır Bu cins çevrimiçi perakendecilerin dağılım sistemlerinde, beklenen yön belirleme maliyetlerine ilişkin teslimat süresi pencerelerine dayanan fiyatlandırma planlarına ya da internet müşterisinin gerçekleştirilmesi için özel yayma merkezlerinin oluşturulmasına özel dikkat gösterilmektedir Perakende gıda, sıcaklık kontrollü araçlar kullanarak perakendecilere teslim edilir Bu araçların standart soğuk ambar donanımı vardır ve genel olarak alışılagelmiş araçlara kıyasla daha pahalı ve daha artı yakıt tüketirler Akışkan trafik koşulları ve gıdanın bozulabilir doğası sebebiyle, yolculuk süresi ve yiyecek muhafazası doğal olarak önceden tahmin edilemez Buna ek olarak, bozulabilen gıdaların çoğunlukla kısa bir raf ömrü vardır Bu Vesile Ile bozulabilen gıdanın vaktinde teslim edilmesi, teslim operatörünün maliyetlerini kayda değer ölçüde etkilemekle kalmaz, bununla beraber perakendecilerin gelirlerini de etkiler Keza, müsade verilen teslimat süresi baştan başa tüketicilere hizmet etme gereksinimi, operatörlerin araç yön belirleme ve zamanlama sorunlarının karmaşıklığını artırabilir Bozulabilen gıdalar bakteri, ışık ve hava sonucunda bozulur Sıcaklık ne dek yüksek olursa bozulma oranı da pek yüksek olur Diğer bir deyişle, bozulabilir gıdaların raf ömrü depolama sıcaklığına bağlıdır Sıcaklık düştükçe raf ömrü uzar Bozulmayı eksilmek için, süt veya öğle yemeği gibi kısa bir raf ömrüne sahip bozulabilir gıdaların olabildiğince zamanında teslim edilmesi kritik yük taşır Perakendecilerin gelirlerindeki kayıp, dağıtım merkezinin operatörlerine gecikmiş teslim cezası olarak aktarılmalıdır Dış hava sıcaklıkları, dağıtım merkezinden son hedefe dürüst gezi sırasında, yerinde sıcaklığın muhafazası için ayrı enerji gereksinimleri ile birlikte geniş çapta değişken Bu Vesile Ile, göreceli zaman bağımlı, sıcaklıklarla bozulabilir gıdaların kalitesindeki değişimleri nicelleştirmeye değerdir Günümüzde birçok market veya daha büyük perakendeciler, dağıtım merkezindeki operatörler ile izin bahşedilen teslimat süreleri veya vakit aralıklarında bozulabilir yiyecekler sunmak için sözleşme yapmaktadır Belli bir süre aralığından sonra araçlar gelirse canice masrafı doğabilir böylece, iyi tasarlanmış bir dağıtım güzergahı sadece en taze yiyeceklerin teslimini sağlamaz, bununla beraber müşterilerin gereksinimlerini yerinde maliyetli ve vaktinde karşılar aynı zamanda, günün bambaşka saatlerinde meydana gelen dalgalı sıcaklıklar, durumun daha da karmaşık ayla gelmesine neden olabilir Teslimat süresi trafik koşullarına emrindeki olabilir Kentsel alanlarda bölge büyüklüğü ve trafik yoğunluğu nedeni ile seyahat süresi uzar bu nedenle, zamana tabi seyahatin göz önüne alınması, zaman penceresi kısıtlamaları aşağı en yerinde teslimat yollarının belirlenmesine dahil edilmelidir Hem, sıcak havada yiyecek taşınabilirliği olduğu sırada bir teslim aracı trafik sıkışıklığı içinde sıkışıp kaldığında, gıdanın bozulmasını durdurmak için daha artı maliyeti vardır Bozulabilecek yiyeceklerin verilmesinde yaşanan gecikmelerin etkisi, böylece genel mülk dağıtımından çok daha kritiktir Bu dhttp:bilgilihocamcominternaldatasmoldova5c3578788a7a2alt 300 225urumun son derece kritik olmasından dolayı değişik incelemeler yapılmıştır Bir Takım araştırmacılar araç yönlendirme problemlerini süre penceresi kısıtlamaları ile düşünmüşler ve bu süre pencerelerinin ihlalini yansıtacak ceza maliyetleri oluşturmuşlardır Bu çalışmalar başlıca, bir aracın erken gelişinden dolayı toplam yol ve maliyet maliyetlerini ve umma maliyetini de taşıyan toplam yön belirleme maliyetlerini en aza indirgeyerek en uygun rotaları belirlemeye odaklanmıştır Bozulabilir Gıda Dağıtımında Karar Verme Süreçleri Nasıldır? Yönetimsel karar verme, genel olarak bu kararların süre ufkuyla ilgili olarak, farklı karar düzeylerine bölünmüştür Bu, sıradan olarak uzun vadeli, orta ve kısa vadeli tasarlama ya da alternatif olarak stratejik, taktiksel ve operasyonel planlama arasındaki ayrıma yol açar Bu hiyerarşik yaklaşımda, dağıtım yönetiminde üç bambaşka tasarlama seviyesini ayırt edebiliriz: – Dağılma ağı tasarımı, bedensel yayma yapısı ile ilgili uzun vadeli kararlarla ilgilidir Bu, mesela depoların ve çapraz kenetlenme noktalarının sayısı ve boyutları ile ilgili ulaşım bağlantılarını içerir – Talebin (ya da tahminlerin) bir araya getirilmesiyle ilgili orta vadeli dağıtım planlama kararlarına ilişkin dağılma şebekesi planlaması seviyesi gelişir Buna, örneğin toplam mahsul akışları ve yayma frekansları dahildir – Hakiki tip siparişlerinin dağıtımının kısa vadeli planlamasına ilişkin nakliye planlaması gelişir Buna, mesela araçların yüklenmesi ve yönlendirilmesi dahildir Kaynakça: Renzo Akkerman Poorya Farahani Martin Grunow Quality, safety and sustainability in food distribution: a review of quantitative operations management approaches and challenges ChaugIng Hsu ShengFeng Hung HuiChieh Li Vehicle routing problem with timewindows for perishable food delivery sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur
 

Similar threads

Gıda dağıtımı, öteki ürünlerin dağıtımından farklıdır Yiyecek ürünleri, nihai tüketime kadar olan bütün süreçlerde, arz zinciri baştan başa sürekli kalite değişiklikleri gösterirler Dolayısıyla, yiyecek dağıtımında kalite, sağlık durumu ve güvenlik, merkezi bir öneme sahiptir Mevcut küresel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
200
Yiyecek dağıtımı, diğer ürünlerin dağıtımından farklıdır Gıda ürünleri, nihai tüketime kadar olan tüm süreçlerde, tedarik zinciri boyunca kesintisiz kalite değişiklikleri gösterirler Dolayısıyla, gıda dağıtımında kalite, sağlık ve güvenlik, merkezi bir öneme sahiptir Mevcut küresel ekonomide...
Cevaplar
0
Görüntüleme
174
Son yıllarda gıda güvenliği, küreselleşme ve gıda dışı ticaret nedeniyle büyük önem kazanmıştır HACCP sistemlerinin üretim ve gıda ticaretine tanıtılması gıda izlenebilirliği sağlamaktadır ve sıhhi şartlara göre güvenli gıda temin etmeyi mümkün kılmaktadır “Gıda ticareti terimi, tüm nihai...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Gıda ürünlerinin dağıtımında sıcaklık kontrolü önemli bir faktördür Sıcaklık, kalite bozulması seviyesini etkileyerek ürün kalitesini etkiler ve potansiyel olarak zararlı bakterilerin (Salmonella ve Escherichia coli gibi) büyümesini etkileyerek mahsul güvenliğini etkiler Üstelik, beceriksiz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
179
Gıda ürünlerinin dağıtımında sıcaklık kontrolü önemli bir faktördür Sıcaklık, kalite bozulması seviyesini etkileyerek ürün kalitesini etkiler ve potansiyel olarak zararlı bakterilerin (Salmonella ve Escherichia coli gibi) büyümesini etkileyerek ürün güvenliğini etkiler Dahası, yetersiz sıcaklık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
858,505Konular
982,839Mesajlar
33,078Kullanıcılar
uguroguz1Son üye
Üst Alt