
Muffin Kalıbında Meyve Dolgulu (Papatya Pasta) Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2.5 su bardağı un (Dikkatli ekleyin)
- 2 su bardağı meyve suyu (İstediğiniz meyve suyu olabilir ben vişne suyu kullandım)
- 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
Muffin Kalıbında Meyve Dolgulu (Papatya Pasta) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç bütün materyalleri karıştırıp unu dikkatli ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz.
- Hamur biraz dinlenirken tencereye meyve suyunu döküp üzerine nişastayı ekleyip karıştırarak pişiriyoruz kıvam alınca ocaktan alıyoruz.
- Hamurdan portakal kadar ayırıp kenara alalım öteki hamuru yağladığımız kalıba mandalinadan biraz küçük kesimler alarak yuvarlaklara yerleştiriyoruz.
- Çukur kalan yerlere hazırladığımız iç dolgusundan kaşıkla koyalım. Ayırdığımız hamurdan küçük misket büyüklüğünde yuvarlak yapıp meyve dolgusunun etrafına dizelim.
- 180 derece fırında 20 dakika denetimli olarak pişiriyoruz soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.