Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muhallebili Kadayıf

Muhallebili Kadayıf
0
110

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68

Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram kavrulmuş kadayıf (çiğse kısık ateşte kavuralım)
  • 2.5 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz yahut fındık
Muhallebisi için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3.5 yemek kaşığı nişasta
  • 4.5 yemek kaşığı un
  • 1 paket (200 ml) krema (veya krem şanti)
  • 1 paket vanilya

Muhallebili Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kavrulmuş kadayıf uygun kaba alınır ve ufak ufak kırılır.
  2. Ardından tereyağı tavaya alınır ve eriyince kadayıf ek eklenir.
  3. 3-4 dakika kavrulur akabinde şeker eklenir.
  4. İyice karıştırdıktan sonra fındık yahut ceviz eklenerek 1 dk daha karıştırarak kavrulur ve ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
  5. Muhallebisi için; uygun bir tencereye un, nişasta, şeker ve süt karıştırılarak eklenir.
  6. İyice karıştırıldıktan sonra ocağa alınır ve kaynayana kadar karıştırılır.
  7. Ocaktan alındıktan sonra ılımaya bırakılır.
  8. Ilıdıktan sonra 1 paket krema şayet yoksa 1 paket krem şanti ve vanilya eklenir mikserle güzelce karıştırılır.
  9. Uygun bir borcama kadayıfın yarısı boşaltılır ve düzgünce yayılır.
  10. Muhallebi üzerine dökülür ve kadayıfın kalan yarısı muhallebinin üzerine dökülür.
  11. Buzdolabında en az 4 saat bekletilir.
  12. Servis ederken kesilir ve üzerine isteğe nazaran fındık ve hindistan cevizi serpilir.
Muhallebili Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 200 gram kavrulmuş kadayıf3 yemek kaşığı tereyağı4 yemek kaşığı toz şeker1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz Muhallebi için; 1 litre süt1 su bardağından bir parmak eksik şeker3 yemek kaşığı nişasta(buğday nişastası4 yemek kaşığı un1 paket krema1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
88
Muhallebili Kadayıf Tatlısı (Yumurta Ve Kremasız) Tanımı İçin Malzemeler 250 gram kavrulmuş kadayıf2.5 yemek kaşığı toz şeker1 çay bardağı ceviz1 yemek kaşığı tereyağı Muhallebisi için; 4 su bardağı süt2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı mısır nişastası6 yemek kaşığı toz şeker1 paket krem şanti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
180
Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Gereçler Kadayıflı kısım için; 200 gram kadayıf (marketlerde satılan hazır kadayıflardan)3 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı şeker10-15 adet ufak doğranmış ceviz Muhallebi kısmı için; 1 kg. süt1/2 (yarım) su bardağı pirinç unu1/2 (yarım) su bardağı nişasta1 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 200 gram hazır kavrulmuş kadayıf2 yemek kaşığı tereyağı4 yemek kaşığı şeker1 fincan iri kıyılmış ceviz veya fındık Muhallebisi için; 1 litre süt1 su bardağı toz şeker3 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1 yemek kaşığı tereyağ Muhallebili...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Kupta Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler Kadayıf için; 200 gr hazır kadayıf5 yemek kaşığı toz şeker2,5 yemek kaşığı tereyağ yahut margarinİsteğe nazaran fındık yahut ceviz Muhallebisi için; 1 litre süt3 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı nişasta1 su bardağı şeker1 adet vanilin1 adet sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt