Muhallebili Kek Tanımı İçin Gereçler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 buçuk çay bardağına yakın şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- Çikolata sos
Muhallebili Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker köpürene kadar çırpılır.
- Sonra başka materyaller eklenir yeterlice karıştırılır.
- Yağladığımız fırın kabına dökülür.
- 180•c de ısırtılmış fırına sürülür.
- Pişmesini beklerken muhallebisi hazırlanır.
- 2 su bardağı süte 3 yemek kaşığı un ,1 çay bardağı şeker eklenir.
- Kaynayıp göz göz olana kadar karıştırılır.
- Altı kapatılır içine vanilya ve 1 yemek kaşığı margarin eklenir yeterlice karıştırılır.
- Fırından çıkan kek sıcağı çıktıktan sonra kalıptan çıkartılır.
- Üzerine soğutan muhallebi eklenir.
- Muhallebinin üzerine çikolata sos ile desen yapılır.
Muhallebili Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı