Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muhallebili Revani

Muhallebili Revani
0
43

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Muhallebili Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (oda ısında )
  • 1 su bardağı yoğurt (biraz sulu olsun yoğurt )
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı un ( azaltıp çoğalta bilirsiniz
  • 1 çay bardağı portakal suyu
  • 2 adet portakal kabuğu rendesi ince tarafıyla
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı tozşeker
  • 5 su bardağı su
  • Yarım limon
Muhallebisi için;
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un ( tepeleme)
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 paket krem şanti (İsteyen krem şanti eklemeyebilir)

Muhallebili Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbetimizi on dakika kaynatalım ki soğusun.
  2. Sonra un ve irmik hariç tüm gereçleri güzelce karıştıralım. Akabinde irmik ve unu yavaşça ekleyelim, güzelce birbirine yedirelim.
  3. Önceden 250 derece ısıttığımı fırında üstü nar üzere kızarana dek pişirelim.
  4. Tatlımız pişene dek muhallebimizi hazırlayalım. Süt, un, şeker ve nişasta uygunca kırıştırıp sonra ocağa alalım daima karıştıralım ki topaklanmasın muhallebimiz göz göz olana kadar pişirelim.
  5. Ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım. Muhallebimiz soğuyana kadar ortada karıştıralım kabuk tutmasın.
  6. Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip mikserle beş dakika yoğunlaşana kadar karıştıralım süper bir krema oluyor emin olun.
  7. Tatlımız ılıdıktan sonra evvel şerbet sonra da muhallebimizi dökelim en az iki saat bekletelim.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ve denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Şerbetli bir tatlı olmasına karşın muhallebiyle çok hafif oluyor hiç rahatsız etmiyor.

Muhallebili Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Muhallebili Revani Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı şeker1 su bardağı irmik1 su bardağı un1 adet kabartma tozu1 adet vanilyaYarım limonun rendesi Şerbeti için 2 su bardağı şeker2 su bardağı su1-2 damla limon suyu Muhallebisi için 2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Muhallebili Revani (İki Tat Bir Arada) Tanımı İçin Malzemeler 3 adet yumurta1 su bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı irmik1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 su bardağı un Şerbeti için; 3 su bardağı su2 su bardağı şekerYarım limon suyu Muhallebisi için; 1,5 su bardağı süt5 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Muhallebili Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı İçin Materyaller Kek hamuru için; 3 adet yumurta1 su bardağı toz şeker1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1 su bardağı irmikYarım su bardağı mavi haşhaş1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1, 5 su bardağı un Şerbeti için; 2 su bardağı toz şeker3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Tart Kalıbında Muhallebili Revani Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta1 çay bardağı şekerYarım çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 su bardağı irmik1 su bardağı un1 paket şekerli vanilin1 paket kabartma tozu Şerbeti için; 2 su bardağı şeker2,5 su bardağı su1 dilim limon Muhallebi için; 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Özel Muhallebili Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler Kek için; 4 yumurta1 su bardağı şekerYarım su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt1 su bardağını hafif geçkin havuç (rendelenmiş)1 çay kaşığından az tarçın1 su bardağı kırık ceviz1 vanilya1 kabartma tozuUn Muhallebisi için; 3 su bardağı süt1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt