Muhallebili Tart Kek Çok Kolay Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 2 adet yumurta
- 1 ,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2,5 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Ben çikolata sosu kullandım siz istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz
Muhallebili Tart Kek Çok Kolay Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle karıştırma kabına yumurta ve şekeri alalım ve köpürene kadar çırpalım.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyerek tekrar çırpalım.
- Kalan gereçleri de ekleyerek tekrar çırpalım.
- Margarin ile yağlayıp un serptiğimiz kalıba hamurumuzu dökelim.
- Isınmış olan 180°c fırına kekimizi koyalım.
- Ve 15 dakika pişmeye bırakalım kürdan yahut çatal yardımıyla denetim edelim.
- Diğer yandan muhallebimiz için tencereye tereyağ ve vanilya dışındaki materyalleri alalım ve daima karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Koyulaşıp kaynayan muhallebimize yağ ve vanilyayı da ekleyip soğumaya bırakalım.
- Pişen kekimizi fırından alalım birinci sıcağı çıktıktan sonra kalıptan çıkartalım.
- Ardından kekimizin ortasına muhallebiyi yayalım ve kekimiz hazır.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz çikolata sosu da çok yakışıyor????????.