Muhallebili Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 ,5 çay bardağına yakın şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı un
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un (Tepeleme olmasın)
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- Dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz ben muhallebi üzerine kakao döküp çilek ile süsledim
Muhallebili Tart Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım, sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edelim.
- Kakao, kabartma tozu ve yavaş yavaş unu ilave ederek çırpalım.
- Kek hamurunu her tarafını margarinle yağladığımız tart kalıbına ortadan başlayarak yavaşça dökelim.
- Her tarafa eşit yayılması için sallayarak ve yere vurarak yayılmasını sağlayalım.
- Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda pişirelim. Pişme süresi yaklaşık 15 dakika sürüyor.
- Kekimiz pişerken un ,şeker ve süt ile muhallebiyi pişirelim muhallebi koyulaşıp göz göz olunca ocağın altını kapatalım.
- Margarin ve vanilyayı ilave edip ,bir süre çırpalım soğumaya bırakalım.
- Kekimiz ve muhallebimiz soğuyunca ortadaki boşluğa muhallebiyi dökelim.
- En az 2 saat buzdolabında dinlendikten sonra servis edelim dilerseniz mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.