Muhteşem Bir Lezzet Güveçte Etli Kuru Fasulye(Adıyaman) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg dana kaburga eti (250gr kemikli)
- 1 kg kuru fasülye
- 1 baş orta boy kuru soğan
- 3 yemek kaşığı salça (tuzlu ev salçası)
- 1/2 (yarım) çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
- 3 su bardağı su
Muhteşem Bir Lezzet Güveçte Etli Kuru Fasulye(Adıyaman) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bunun için 8-10 kişilik bir güvecimizin olması gerekiyor. Güvecin altına önceden kesilmiş üzeri etli kaburga kemiklerini yerleştiriyoruz.
- Üzerine kuşbaşı doğranmış erlerimizi ortasına soyduğumuz orta boy kuru soğanı yerleştiriyoruz.
- Onların üzerine önceden ısladığımız 1 kg kuru fasulyeyi (6-8 saat) döküyoruz. Üzerini geçecek kadar su döküp tuzunu da güvecin üstüne ya bir kapak veya alüminyum folyo ile kapatmakta altını açıyoruz.
- En az 2,5 saat pişirmeye bırakıyoruz. Ben evimin yanındaki taş fırına götürdüm 2,5 saat taş fırında pişirdim.
- Güvecimin üzerini 2,5 saat sonra açtım, ayrı bir kapta 1/2 ayçiçek yağı ve 3 yemek kaşığı ev salçasını bir iki çevirdikten sonra 3 su bardağı suyu da ilave edip kaynanana kadar karıştırıyoruz.
- Üzerine 1 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı kimyonlu da ilave edip 1-2 dakika daha karıştırıyoruz.
- Hazırladığımız sosu güvecimizin üzerine döküp bir güzel karıştırıyoruz. Bir saat kadar da bu şekildeki kısık ateşte pişiriyoruz. Yemeğimiz servise hazırdır afiyet olsun….