Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muhteşem Lezzet Minik Berliner(Alman Çöreği)

Muhteşem Lezzet Minik Berliner(Alman Çöreği)
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
muhtesem-lezzet-minik-berlineralman-coregi-13.jpg

Harika Lezzet Minik Berliner(Alman Çöreği) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağında 1 parmak eksik ılık süt
  • 50 gram eritilmiş tereyağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Yarım paket yaş maya
  • 250 gram un( denetimli ekleyelim)
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
İçi için;
  • Çilek marmelattı(yada rastgele bir marmelat)
  • Nutella
Üzeri için;
  • Pudra şekeri

Mükemmel Lezzet Minik Berliner(Alman Çöreği) Tanımı Yapılışı

  1. Ön mayalanma için; sütün içine1 yemek kaşığı şeker maya ve 4 tepeleme yemek kaşığı un karıştırıp üzerini kapatıp 15 dk mayalandıralım.
  2. Mayalanan ön hamurun içine yumurtayı kalan 1 yemek kaşığı şeker i tereyağını kalan un ve vanilyayı ek edip hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurup 45 dk mayalandıralım.
  3. Mayalanan hamurdan 20 tane küçük beze yapıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim yavaşça üzerine elimizle bastıralım 20 dk daha mayalandıralım.
  4. Bir tavaya bezelerin yarısına gelecek biçimde yağ koyalım orta ateşte hamurları kızartalım süratli ateşte pişerse içi hamur kalabilir.
  5. Kızaran berlinerleri peçetenin üzerine çıkartıp fazla yağını alalım.
  6. Soğuyan berlinerlere sıkma torbasına koyduğumuz çilek marmelatını sıkalım üzerine pudra şekeri serpip servis edelim.
 

Similar threads

Berliner Pastası Tanımı İçin Materyaller 1 yumurta1 su bardağında 1 parmak eksik ılık süt50 gram eritilmiş tereyağı2 yemek kaşığı şekerYarım paket yaş maya250 gram un ( Denetimli ekleyelim) Kızartmak İçin Sıvı yağ İçi İçin Çilek marmelatı yada rastgele bir marmelatNutella Üzeri İçin Pudra şekeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı İçin Malzemeler 1.5 su bardağı ılık sütYarım paket maya2 yemek kaşığı dolusu şeker100 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında)2 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz1 paket vanilya4.5 su bardağı un Krema materyalleri; 1 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı nişasta4 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
113
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı İçin Malzemeler 4+1/2 (yarım) su bardağı un100 gr erimiş tereyağı2 adet yumurta+2 adet yumurta sarısıYarım su bardağından az fazla ılık süt1/2 (yarım) su bardağı toz şeker1/2 (yarım) paket yaş maya yada 1 paket kuru maya1 paket vanilya1/2 (yarım) çay kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Berliner (Alman Çöreği) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt1 paket instant maya4 yemek kaşığı şeker2 adet yumurta1 dolu yemek kaşığı yumuşak tereyağıVanilyaAldığı kadar un ( Yaklaşık 4 su bardağı )1 çimdik tuz İç Dolgusu İçin 1 kavanoz marmelat (Ben vişne marmelat kullandım)Şeker (...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Berliner Krapfen (Alman Çöreği) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt2 yumurta1 paket yaş maya2 yemek kaşığı şeker70 gr tereyağ oda sıcaklığında1 çay kaşığı tuzAlabildiği kadar un (Ele yapışmayan bir hamur olacak) Kızartmak İçin Sıvı yağ Dış Kısmını Bulamak İçin 2 yemek kaşığı şeker1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt