Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Muhteşem Yumuşacık Pastane Poğaçası ( Deneyin Bayılacaksınız)

Muhteşem Yumuşacık Pastane Poğaçası ( Deneyin Bayılacaksınız)
0
51

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Muhteşem Yumuşacık Pastane Poğaçası ( Deneyin Bayılacaksınız) Tanımı İçin Malzemeler


Ön mayası için 1 kaseye;
  • Yarım su bardağı ılıktan biraz sıcak su
  • 1 paket yaş maya yada kuru maya
  • 2 yemek kaşığı dolusu toz şeker
Diğer gereçler;
  • 1 su bardağı ılık süt yada ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için)
  • 100 gram eritilmiş soğuğa yakın ılık margarin
  • 1,5 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • Alabildiğince elenmiş un (benim 7-7,5 su bardağı kadar aldı ancak siz denetimli bi formda azar azar ekleyin hamur hafif ele yapışacak kıvamda olacak)
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörek otu yada haşhaş

Muhteşem Yumuşacık Pastane Poğaçası ( Deneyin Bayılacaksınız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle bir kaseye sıcak suyu ve maya ve toz şekeri koyup, karıştıralım.
  2. Üzerini kapatıp 10 dakika bekletelim.
  3. Bir yandan bir kaba ılık sütü koyalım.
  4. Bir yoğurma kabına kabarmış olan mayalı şeker su karışımını ekleyelim.
  5. Daha sonra eritilmiş ılık olan margarini yumurta akını farklı bir kasede bi hoş tel çırpıcıyla yada çatalla düzgünce çırpalım ve kremsi hale getirelim.
  6. Bu karışımın sebebi poğaçaların yumuşacık soft halin olmasını sağlıyor.
  7. 1 çay bardağı sıvı yağı ve yoğurdu ekleyin yeniden karıştıralım.
  8. Çırpılan yumurta akını margarin karışımını ekleyip ve tuzunuda koyup son bir sefer karıştıralım.
  9. En son elenmiş unu yavaş yavaş denetimli bi halde koyup ortada bi yoğurarak hamurun kıvamına bakın.
  10. Hamur yeterli kıvama geldiğinde üzerini örtüp yarım saat oda sıcaklığında bekletelim.
  11. Sonrasında hamurdan modül koparıp 1 tane bezeyi tezgah yada masa üzerinde istediğiniz biçimde yuvarlak yada yassı yapın.
  12. Sonra bir ucunu bir yana başka ucunu zıt yana kıvırıp uçlarını birleştirelim.
  13. Hamur bitene kadar bu sürece devam edelim.
  14. Tepsiye dizip 20 dakika tepsi mayasında bekletelim.
  15. Sonra üzerine yumurta sarısı sürüp isteğe nazaran susam ve çörek otu serpip evvelce ısıtılmış 190 derecelik fırında denetimli olarak pişirin.
  16. Pişen poğaçaları fırından çıkarıp üzerini pak bir bezle kapatıp 20 dakika birinci sıcaklığın geçmesini ve yumuşacık olmasını bekleyelim.
  17. Sonradan ister çayın yanında ister kahvaltıda afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz.
Bu tanımı deneyin tez ediyorum öbür tanım denemeyeceksiniz???????????????? şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????.

Not: bu tanımın hamuruyla çeşitli açmalar yapabilirsiniz. Bu tanımın ölçüleriyle 1 tepsiden fazla poğaça çıktı.

Not; ben sade yaptım isteyen peynirli yada patatesli, zeytinli, nutellalı yapabilir.

Bu poğaçanın hamuruyla açma yapabilirsiniz.

Muhteşem Yumuşacık Pastane Poğaçası ( Deneyin Bayılacaksınız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pastane Yolu Soft Açma Tanımı (Diğer Tanımları Unutturur) İçin Malzemeler Ön mayası için 1 kaseye; Yarım su bardağı ılıktan biraz sıcak su1 paket yaş maya yada kuru maya2 yemek kaşığı dolusu toz şeker Diğer materyaller; 1 su bardağı ılık süt yada ılık su1 çay bardağı sıvı yağı1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Yumuşacık Pastane Poğaçası Tanımı İçin Gereçler 1,5 su bardağı ılık süt1,5 su bardağı ılık su1 paket instant maya1 dolu yemek kaşığı şeker2 adet yumurta beyazı (Sarılar üzerine)1 su bardağı sıvı yağ2 tatlı kaşığı tuz10-11 su bardağı un İç harcı için; 1 kase peynir Üzeri için; Ayırdığımız yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Tepsi Mayalı Yumuşacık Pastane Poğaçası (Favori Tarifiniz Olacak) İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt yada ılık suYarım paket yaş maya yada 1 paket kuru maya2 yemek kaşığı toz şeker2 yumurta akı (sarıları üzeri için), oda sıcaklığında bekletilmiş125 gram oda sıcaklığında bekletilmiş çok...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Çok Kabaran Yumuşak Açma Ve Poğaça Hamuru (Mutlaka Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler Ön mayası için; Yarım su bardağı ılıktan biraz fazla sıcak su1 paket kuru maya yada yaş maya2 yemek kaşığı dolusu toz şeker1 su bardağı ılık süt yada ılık su1 çay bardağı sıvı yağı yada zeytinyağı1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Muhteşem Pastane Usulü Peynirli Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt yada ılık suYarım paket yaş maya3 yemek kaşığı kaşığı toz şekerYarım çay bardağı sıvı yağı2 yumurta akı (Sarılarını dolaba koyup bekletin)100 gram oda sıcaklığında bekletilmiş yumuşamış tereyağı yada...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt