Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mükemmel Tuzlu Yer Fıstığı (Fırında)

Mükemmel Tuzlu Yer Fıstığı (Fırında)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
mu-kem-mel-tuzlu-yer-fistik-firinda.jpg

Harika Tuzlu Yer Fıstığı (Fırında) Tanımı İçin Materyaller

  • Yarım kilo yer fıstığı (kabuklu yahut kabuksuz)
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Kusursuz Tuzlu Yer Fıstığı (Fırında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle şayet kabuklu yer fıstığınız var ise kabuklarından ayırmanız gerekiyor.Süre buna nazaran değişir olağan benim yarım kilo yapmam bayağı sürdü ????.
  2. Ayrılan yer fıstıklarını tozu gitmesi için süzgeç ile durulayın.
  3. Bu sırada fırını önden ısıtmayı unutmayın, 180 derece yetecektir.
  4. Duruladığınız fıstıkları suyunu süzmesi için birkaç dk bekletin.
  5. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin. (fıstıkların yapışmaması için önemli).
  6. Suyu süzülen nemli fıstıklara 1 tatlı kaşığı un serpip her tarafına yedirin.
  7. Unu eşit dağılan fıstığın üzerine 2 tatlı kaşığı tuz serpin ve birebir biçimde karıştırın. (tuz oranını sevip sevmeme durumunuza nazaran ayarlayabilirsiniz).
  8. Önden ısıtılmış fırına fıstıklar girmeye hazır ????.
  9. Yaklaşık 30 -35 dk kadar pişirmek yetiyor. Lakin bu süreçte dikkat etmeniz gereken her 10 dakikada bir fıstıkları çıkarıp tahta kaşık yardımı ile karıştırmak.Böylece hem tabanına yapışmasını engelliyoruz hem de her yeri eşit pişiyor.
  10. Kavrulan fıstıkları en az 10 dakika bekletip servis edebilirsiniz ????????.
Hazırlama mühletini soğutmak için bekleme müddetini ve suyunu süzmesi için bekleme mühletini de ekleyerek yazdım.

Harika Tuzlu Yer Fıstığı (Fırında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,654Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt