teknolojiuzmani
FD Üye
Mürdüm Erikli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 3,5 çay bardağı un
- 8-10 adet mürdüm eriği
- Yarım limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un
Mürdüm Erikli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Eriğin verdiği o ekşimsi tadın yakıştığını enfes bir kek.
- Öncelikle yumurta ve şekeri 5 dk mikserle çırpalım.
- Daha sonra sıvı yağ ve sütü döküp karıştıralım.
- Elediğimiz un, kabartma tozu ve vanilya yı da ilave edelim.
- Rendelenmiş limon kabuğunu da ekleyip bir güzel karıştıralım ve yağladığımız kelepçeli kalıbımıza harcımızı dökelim ve iyice her tarafı eşit olacak şekilde yayalım.
- Harcımız diğer kek tariflerine göre daha katı olacaktır ki erikler içine çökmesin.
- Daha sonra çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimlediğimiz eriklerimizi sırayla dizelim.
- Üzerine rendelenmiş limon kabuğunu da serpelim.
- Crumble için tereyağı ve şekeri elimizle iyice yoğuralım.
- Daha sonra unumuzu da ekleyip tekrar yoğuralım ve kekimizin üzerine hepsini serpiştirelim.
- Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kekimiz pişene kadar pişirelim. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Fırından çıkan kekimizi 20-25 dk. Dinlendirip kelepçeli kalıbımızdan çıkarıp servis edebilirsiniz.