iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
1 adet kakaolu hazır pasta tabanı 12 su bardağı damla çikolata 2 yemek kaşığı kakao Mus kreması için:
300 gram bitter çikolata 100 gram sütlü çikolata 75 gram tereyağı 400 ml sıvı krema 3 adet yumurta 2 yemek kaşığı pudra şekeri Süslemesi için:
1 su bardağı toz krem şanti 12 su bardağı süt 1 adet muz (kararmamaları için limon suyu sürülmüş)
NASIL YAPILIR?
Pastanın süslemesi için; yarım su bardağı süt ile bir su bardağı toz krem şantiyi çırpın Buzdolabına kaldırın Pasta yapımında kullanacağınız mus kremasını hazırlamak için; sıvı kremayı sos tenceresine alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın Bitter çikolata, sütlü çikolata ve tereyağını sıvı kremayla birlikte karıştırarak eritin Ocaktan aldıktan sonra ılınması bir kenarda bekletin Ayrı bir kapta yumurta ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın Yumurtalı karışıma ılıyan çikolatalı karışımı yavaş yavaş spatula ile karıştırarak ilave edin Son olarak; damla çikolatayı ilave ettikten sonra karışma işlemini bırakın 18 cmlik kelepçeli kalıbın tabanına kakaolu pasta tabanını yerleştirin Hazırladığımız kremayı pasta tabanının üzerine eşit bir şekilde döküp düzeltin Donması için buzdolabına kaldırın Donan pastayı kalıptan servis kabına çıkarın Krem şantiyi sıkma torbasına doldurduktan sonra pastanın üzerini süsleyin, muz dilimlerini dizin Kakao serpin ve dilimlediğiniz pastayı sevdiklerinizle paylaşın
1 adet kakaolu hazır pasta tabanı 12 su bardağı damla çikolata 2 yemek kaşığı kakao Mus kreması için:
300 gram bitter çikolata 100 gram sütlü çikolata 75 gram tereyağı 400 ml sıvı krema 3 adet yumurta 2 yemek kaşığı pudra şekeri Süslemesi için:
1 su bardağı toz krem şanti 12 su bardağı süt 1 adet muz (kararmamaları için limon suyu sürülmüş)
NASIL YAPILIR?
Pastanın süslemesi için; yarım su bardağı süt ile bir su bardağı toz krem şantiyi çırpın Buzdolabına kaldırın Pasta yapımında kullanacağınız mus kremasını hazırlamak için; sıvı kremayı sos tenceresine alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın Bitter çikolata, sütlü çikolata ve tereyağını sıvı kremayla birlikte karıştırarak eritin Ocaktan aldıktan sonra ılınması bir kenarda bekletin Ayrı bir kapta yumurta ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın Yumurtalı karışıma ılıyan çikolatalı karışımı yavaş yavaş spatula ile karıştırarak ilave edin Son olarak; damla çikolatayı ilave ettikten sonra karışma işlemini bırakın 18 cmlik kelepçeli kalıbın tabanına kakaolu pasta tabanını yerleştirin Hazırladığımız kremayı pasta tabanının üzerine eşit bir şekilde döküp düzeltin Donması için buzdolabına kaldırın Donan pastayı kalıptan servis kabına çıkarın Krem şantiyi sıkma torbasına doldurduktan sonra pastanın üzerini süsleyin, muz dilimlerini dizin Kakao serpin ve dilimlediğiniz pastayı sevdiklerinizle paylaşın