Muz Dolgulu Islak Kek (Browni Kek) Tarifi İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
- 1 muz
- Yarım çay bardağı süt
Muzlu sos için;
- 1. adet muz
- 5. yemek kaşığı süt
- Sütlü çikolata (Benmari usulü eritiyoruz)
- 4 yemek kaşığı süt
- Hindistan cevizi
Muz Dolgulu Islak Kek (Browni Kek) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kekini hazırlıyoruz derin bir kaba yumurtayı şekeri sıvı yağı ve yoğurdu alıp çırpıyoruz.
- Üzerine kabartma tozu vanilya kakaoyuda koyup iyice karıştırıyoruz.
- Ardından azar azar ununu katıp güzel bir kek hamuru elde ediyoruz.
- Kek hamurumuzu yağladığımız kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz.
- Pişen keki soğumaya bırakın ve muzlu sosu hazırlıyoruz robotta muzu ve sütü iyice çekiyoruz onu bir kenara koyuyoruz.
- Şimdide çikolatalı sosumuzu hazırlayalım benmari usulü erittiğimiz çikolatanın üzerine sütünü katıp karıştırıyoruz.
- Ardından soğuyan kekimizin altından oyup muzu tam olacak şekilde yerleştiriyoruz.
- Oyduğumuz parçayla muzu iyice örtecek şekilde kekin altını kapatıyoruz kekin ıslatmak için ayırdığımız sütle kekimizi ıslatıyoruz.
- Daha sonra muzlu sosu kekin üzerine döküp ardından çikolatalı sosuda döküp, hindistan ceviziyle süslüyoruz. Tabi siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz takıldığınız bir yer olursa yorumlara yaza bilirsiniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.