Muzlu Çikolatalı Rulo Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet büyük uzunluk yumurta ( oda sıcaklığında )
- 100 gram toz şeker
- 25 gram kakao
- 50 gram un
- Kekimizi sade yapacaksak şayet unu 90 gram olarak ekliyoruz
- Bir çimdik tuz
- Dilediğin kadar muz
- Dilediğin kadar damla çikolata
- 500 ml süt
- 1 yumurta sarısı
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
- 120 ml krema
- 120 gram bitter çikolata
Muzlu Çikolatalı Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Pastamızın en harika yanı kekini 7 dakikada hazırlayıp, 8-10 dk da fırında kalması .
- Fırınımızı evvelce 220 dereceye ayarlıyoruz ve fırın tepsimize yağlı kağıdı serip hazırda bekletiyoruz.
- Unumuzu, kakaomuzu ve bir çimdik tuzumuzu eleyip kenara alıyoruz.
- Bir tencereye su ekleyip üzerine ısıya güçlü karıştırma kabımızı koyuyoruz.
- Kekimizi hazırlarken benmari metodu pişirme sistemini kullanıyoruz.
- Tenceredeki suyumuz kaynar derecede kaynamayan su olacak.
- Bu etapta yumurta ve şekeri mikser yardımı ile çırpıyoruz.
- Hafif kabarıp ısınmaya başlayınca tencerenin üzerinden alıp kenarda biraz daha çırpıyoruz.
- Çırpma sürecini bitirip spatulaya geçip birebir tarafa kaynaşa yolu ile elediğimiz katılarımızı ekliyoruz. Homojen kıvama geldiğinde tepsiye döküp eşit halde yayıyoruz.
- Piştikten sonra yağlı kağıdı iki ucundan tutup tezgahımızın üzerine koyuyoruz ve üzerine pak bir yağlı kağıt ekleyip aksi çeviriyoruz.
- Yapışan yağlı kağıdı dikkatlice çıkarıp yeni eklediğimiz kağıtla birlikte vakit kaybetmeden sarıp bekletiyoruz.
- İç dolgu kremamız için krem şanti hariç tüm gereçleri tencerede pişiriyoruz.
- Ocaktan aldığımızda birinci ısısını kaybettiğinde krem şantiyi ekleyip çırpıyoruz.
- Sonrasında kekimizin içine eşit biçimde yayıp üzerine damla çikolata serpiyoruz ve muzları kekin ön kısmına bütün olarak yerleştiriyoruz.
- Kekimizi yine sarıp, telin üzerine alıyoruz.
- Kremayı ısıtıp çikolataları ekliyoruz, homojen kıvam elde ediyoruz ve kabuk tutmaması için daima karıştırıyoruz.
- Ganajımızı gezdiriyoruz.
- Dilerseniz ganaj donunca benmari tarzı erittiğiniz beyaz çikolatanızla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun .