Muzlu Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı sıcak su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 200 ml krema
- 3 adet küçük muz
- 100 gram benmari yolu eritilmiş beyaz çikolata
- Krem şanti
- Fıstık
Muzlu Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pastamızın öncelikle kremasını yapalım zira soğuması için beklememiz gerekiyor.
- Süt, yumurta, şeker, nişasta ve unu tencereye alarak çırpalım ve ocağın altını açalım.
- Koyulaşıp göz göz olunca iki dk daha pişirip ocaktan alalım ve içine tereyağı ve vanilyayı ek edip şöyle bir karıştıralım.
- Kremayı yayvan bir kaba alıp üzerini buzdolabı poşetiyle kapatarak buzdolabında en az 1 saat bekletelim.
- O sırada kekimizi yapalım. Yumurtaları şekerle bembeyaz köpük köpük olana kadar yeterlice çırpalım.
- Üzerine sıcak su ve sıvı yağı ekleyerek yavaşça karıştıralım.
- Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyelim ve en düşük zamanda yalnızca materyaller karışana kadar mikserle çırpalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine hamurumuzu eşit biçimde yayalım (hamuru yayarken keki söndürmemeye dikkat edin).
- 200 derecede 10 dk kadar pişirelim.
- Kontrollü pişirin çok çabuk pişiyor. Pişer pişmez fırından alın ????.
- Pişen keki sıcakken diğer bir yağlı kağıda karşıt çevirip tepsiye koyalım ve biraz soğumasını bekleyelim.
- Soğuyan kremanın içine sıvı kremayı koyarak mikserle pürüzsüz olana kadar güzelce çırpalım.
- Koyu bir karışım oluyor endişelenmeyin.
- Kekin üzerindeki yağlı kağıdı alarak kremamızı yayalım.
- Muzları dizerek rulo biçiminde saralım.
- Üzerine krem şanti ile kaplayalım ve beyaz çikolata ve fıstıkla süsleyelim.
- 2 saat kadar dolapta dinlendirelim.