
Muzlu Saray Sarması Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket toz krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 2 adet muz
Muzlu Saray Sarması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Herkese merhabalar sizlere çok sevdiğim sütlü tatlıdan yaptım.
- Öncelikle tepsimize hindistan cevizini dökelim yayalım.
- Tenceremize süt, un, şeker ekleyip kaynayana kadar katılaşıncaya kadar karıştıralım.
- Katılaşınca tereyağ ve vanilyayı ekleyelim ocaktan alalım ve karıştıralım. Soğumaya bırakalım.
- Soğuduktan sonra tepsimize dökelim. 3 saat kadar dolapta soğumaya bırakalım.
- Kreması için geniş bir kaba krem şantiyi ve sütü ekleyip krema haline gelene kadar karıştıralım.
- Daha sonra tepsiye kremayı yayarak ekleyelim tekrardan soğuması için dolaba koyalım.
- Soğuduktan sonra keselim ve içine küp küp doğradığımız muzları ekleyelim ve kestiğimiz dilimi çevirelim yuvarlayalım.
- Üzerini de çikolata ile yada istediğiniz gereç ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.