nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Nasıl Akarsu Demlenir
Dere, nem ve harici kokulardan etkilenmeyecek şekilde kapalı ambalajda muhafaza edilmeli
Akarsu iyi su ile yapılır
Kireçli, madenli, klorlu su ile akarsu olmaz
Çayın suyu mutlaka yumuşak huylu, kireç sertliğinden uzaktan, tatlı bir su olmalı
Porselen demlik seçim edilmeli
Madenî, hele alüminyum demlikte iyi çay olmaz
Demlik önceden ısıtılmalı
Temiz demlik içine beher bardak için bir nehir kaşığı dolusu çay konularak ılık su ile yıkanmalı
Su tam kaynama noktasında iken anında alınıp demliğe aktarılmamalıdır
Demliğe aktarılırken, kaynamanın durması, 100 C'den birkaç derece aşağı sıcaklıkta olmasına uyarı edilmelidir
Çaydanlıkta kaynar suyun ateşi kısılarak demlik çaydanlığın üstüne oturtulmalı ve dem kaynatılmamalıdır
Demleme sırasında demliğin üstüne temiz bir kumaş konulmalıdır
Demliğin ağzı alüminyum folyo ile huni biçiminde kapatılmalıdır
Demleme esnasında demlik katti surette sallanmamalıdır
Çayın demlenme süresi yabancı çaylarda 57 dakika Türk çaylarında çayın kalitesine kadar 1015 dakika arasında olmalıdır
Demleme müddeti çayın cinsine ve içenin zevkine kadar değişir, aromanın tam elde edilmesi için bu vakit Türk çaylarında 2025 dakikaya dek çıkartılır, tanıdık olmayan çaylarda ise 1015 dakikayı aşmamalıdır
Demlenmeden daha sonra, dem ile posa birbirinden ayrılmalıdır Dem porselen bir vahşi aktarılmalıdır
Demlenen çay yarım saat içinde içilmelidir *
Dere, nem ve harici kokulardan etkilenmeyecek şekilde kapalı ambalajda muhafaza edilmeli
Akarsu iyi su ile yapılır
Kireçli, madenli, klorlu su ile akarsu olmaz
Çayın suyu mutlaka yumuşak huylu, kireç sertliğinden uzaktan, tatlı bir su olmalı
Porselen demlik seçim edilmeli
Madenî, hele alüminyum demlikte iyi çay olmaz
Demlik önceden ısıtılmalı
Temiz demlik içine beher bardak için bir nehir kaşığı dolusu çay konularak ılık su ile yıkanmalı
Su tam kaynama noktasında iken anında alınıp demliğe aktarılmamalıdır
Demliğe aktarılırken, kaynamanın durması, 100 C'den birkaç derece aşağı sıcaklıkta olmasına uyarı edilmelidir
Çaydanlıkta kaynar suyun ateşi kısılarak demlik çaydanlığın üstüne oturtulmalı ve dem kaynatılmamalıdır
Demleme sırasında demliğin üstüne temiz bir kumaş konulmalıdır
Demliğin ağzı alüminyum folyo ile huni biçiminde kapatılmalıdır
Demleme esnasında demlik katti surette sallanmamalıdır
Çayın demlenme süresi yabancı çaylarda 57 dakika Türk çaylarında çayın kalitesine kadar 1015 dakika arasında olmalıdır
Demleme müddeti çayın cinsine ve içenin zevkine kadar değişir, aromanın tam elde edilmesi için bu vakit Türk çaylarında 2025 dakikaya dek çıkartılır, tanıdık olmayan çaylarda ise 1015 dakikayı aşmamalıdır
Demlenmeden daha sonra, dem ile posa birbirinden ayrılmalıdır Dem porselen bir vahşi aktarılmalıdır
Demlenen çay yarım saat içinde içilmelidir *