Nefis Patates Püresi Yatağında Köfte Tanımı İçin Materyaller
Köftesi için;
- 400 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan (rende)
- 2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
- 2 adet orta uzunluk domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Biraz tereyağı
- Tuz
- 1 fiske dağ kekiği
- 4 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
Nefis Patates Püresi Yatağında Köfte Tanımı Yapılışı
- Öncelikle, püre için patates soyulur, dörde bölünerek haşlamaya bırakılır.
- Başka yandan köfte materyalleri yoğurularak biçim verilir, kızdırılmış tavada artlı önlü kızartılır.
- Kızaran köfteler bir tabağa alınır.
- Rendelenmiş domates ve salça tavadaki yağda çevrilir.
- 1 çay bardağı su ek edilerek pişirilir.
- Köfteleri ek edilir ve ocağın altı kapatılır.
- Pişen patatesin fazla suyu süzülerek, başka materyalleri katılır ve eziciyle püre haline getirilir. Şayet püreniz koyu olduysa, biraz daha süt eği yapılabilir.
- Servis tabağına püre yayılır, üzerine soslu köfte konulur ve sıcak servis edilir.
- Deneyen herkese, afiyet olsun.