Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

nesnel yargı nedir nesnel yargı ne demek

nesnel yargı nedir nesnel yargı ne demek
0
139

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
objektif hak nedir objektif adalet ne demek

Bir yargıya kişinin yorum katması,kişiden kişiye değişmesi öznel,Herkez için geçerli olan kişilerin kendi yorumunu katamadığı yargılarada objektif adalet denir

Objektif Anlatım Örnekleri

Kuşkonağı fazla göç veren köylerimizden biridir
İstanbul en çok nufusu olan ilimizdir
Nufusu en kalabalık ilimiz İstanbuldur
Anne,baba ve çoçuklar bir aile oluşturur
Komşu komşunun külüne muhtaçtır
Bayramın amaçlarından birisi de akrabaları ziyaret etmektir
Ormanlar,şehrimizin nefes almasını karşılayan akciğerleridir
Şiir yazamak bir tutkudur

Öznel Anlatım Örnekleri

Kuşkonağı kuşkonağı olalı böyle ıssız olmamıştı
Babam en çok sevdiği köy kuşkonağıdır
Ben şiir yazmayı severim
Voleybol en faydalı spordur
Türkiye ’de en güzel kış tatili Ilgaz ’da yapılır
Operayı en hoş italyanlar okur *

Similar threads

Öznel ve tarafsız anlatım nedir? Doğruluğu veya yanlışlığı kişiden kişiye değişen, doğruluğu tartışılan düşüncelerin anlatıldığı yargılara öznel hak denir Bu yargıların kullanıldığı anlatıma da öznel anlatım denir Bu cümlelerde (yargılarda) bence ifadesi vardır Nesnel Anlatım Örnekleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
270
Oznel ve nesnel anlatım nedir? Doğruluğu ya da yanlışlığı kişiden kişiye değişen, doğruluğu tartışılan duşuncelerin anlatıldığı yargılara oznel yargı denir Bu yargıların kullanıldığı anlatıma da oznel anlatım denir Bu cumlelerde (yargılarda) bence ifadesi vardır Nesnel Anlatım Ornekleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
180
Nesnel ve öznel nedir örnek? “Türkiye'nin başkenti Ankara'dır.” örneğinde, dünya üzerindeki kimsenin itiraz edemeyeceği bir “olgu” ifade edildiğinden, bu cümle “nesnel“dir. Fakat “Türkiye'nin en güzel şehri Ankara'dır.” cümlesi, bir “görüş” belirtmektedir. Nesnel cümle nedir örnekler? Nesnel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
333
Öznel anlatım nedir ve örnekler? Öznel anlatımda kişi, cümleye kendi duygularını katar, bir yorum yapar. Bu tür yargılar “bence, bana göre” anlamı taşır. Öznel (Subjektif, Göreceli) Cümle/Yargı Örnekleri: Picasso'nun tabloları, bilinçaltı dünyamızı çok güzel yansıtır. Nesnel Nedir 5 tane örnek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
858,497Konular
982,562Mesajlar
30,302Kullanıcılar
KralimvallaSon üye
Üst Alt