Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

oznel ve nesnel yargı nedir kısaca

oznel ve nesnel yargı nedir kısaca
0
212

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Oznel ve nesnel anlatım nedir?
Doğruluğu ya da yanlışlığı kişiden kişiye değişen, doğruluğu tartışılan duşuncelerin anlatıldığı yargılara oznel yargı denir Bu yargıların kullanıldığı anlatıma da oznel anlatım denir Bu cumlelerde (yargılarda) bence ifadesi vardır

Nesnel Anlatım Ornekleri

Kuşkonağı cok goc veren koylerimizden biridir
İstanbul en cok nufusu olan ilimizdir
Nufusu en kalabalık ilimiz İstanbuldur
Anne,baba ve cocuklar bir aile oluşturur
Komşu komşunun kulune muhtactır
Bayramın amaclarından birisi de akrabaları ziyaret etmektir
Ormanlar,şehrimizin nefes almasını sağlayan akciğerleridir
şiir yazamak bir tutkudur

Similar threads

Öznel ve tarafsız anlatım nedir? Doğruluğu veya yanlışlığı kişiden kişiye değişen, doğruluğu tartışılan düşüncelerin anlatıldığı yargılara öznel hak denir Bu yargıların kullanıldığı anlatıma da öznel anlatım denir Bu cümlelerde (yargılarda) bence ifadesi vardır Nesnel Anlatım Örnekleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
306
objektif hak nedir objektif adalet ne demek Bir yargıya kişinin yorum katması,kişiden kişiye değişmesi öznel,Herkez için geçerli olan kişilerin kendi yorumunu katamadığı yargılarada objektif adalet denir Objektif Anlatım Örnekleri Kuşkonağı fazla göç veren köylerimizden biridir İstanbul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
190
Nesnel ve öznel nedir örnek? “Türkiye'nin başkenti Ankara'dır.” örneğinde, dünya üzerindeki kimsenin itiraz edemeyeceği bir “olgu” ifade edildiğinden, bu cümle “nesnel“dir. Fakat “Türkiye'nin en güzel şehri Ankara'dır.” cümlesi, bir “görüş” belirtmektedir. Nesnel cümle nedir örnekler? Nesnel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
361
CUMLEDE ANLAM Cumle, yargı bildiren sozcuk ya da soz obeğidir Bir sozun yargı bildirmesi, şahıs ve kip bildirecek bicimde cekimlenmesine bağlıdır Bu ozelliği gosteren tek bir sozcuk cumle olabileceği gibi birbirini tamamlayan bircok sozcuk de cumle ozelliği gosterebilir Yani “geliyorum...
Cevaplar
0
Görüntüleme
180
Felsefe, Estetik ve Sıklık Felsefe disiplininde sıklığı onun ve tabiatını anlamanın anahtar temalarından biri estetiktir. Yunanca his, duyum ve algı gelen “aesthesia” sözünden gelmektedir. Yunanca süs manasına gelen “kosmos” sözünden kaynağını alan “kozmetik” sözünden farklıdır ama sıklıkla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
175
858,505Konular
982,690Mesajlar
33,051Kullanıcılar
TahirGunduzSon üye
Üst Alt