Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

öznel ve nesnel yargı nedir kısaca

öznel ve nesnel yargı nedir kısaca
0
306

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Öznel ve tarafsız anlatım nedir?
Doğruluğu veya yanlışlığı kişiden kişiye değişen, doğruluğu tartışılan düşüncelerin anlatıldığı yargılara öznel hak denir Bu yargıların kullanıldığı anlatıma da öznel anlatım denir Bu cümlelerde (yargılarda) bence ifadesi vardır

Nesnel Anlatım Örnekleri

Kuşkonağı çok göç veren köylerimizden biridir
İstanbul en fazla nufusu olan ilimizdir
Nufusu en topluluk ilimiz İstanbuldur
Anne,baba ve çoçuklar bir aile oluşturur
Komşu komşunun külüne muhtaçtır
Bayramın amaçlarından birisi de akrabaları ziyaret etmektir
Ormanlar,şehrimizin nefes almasını sağlayan akciğerleridir
şiir yazamak bir tutkudur *

Similar threads

objektif hak nedir objektif adalet ne demek Bir yargıya kişinin yorum katması,kişiden kişiye değişmesi öznel,Herkez için geçerli olan kişilerin kendi yorumunu katamadığı yargılarada objektif adalet denir Objektif Anlatım Örnekleri Kuşkonağı fazla göç veren köylerimizden biridir İstanbul...
Cevaplar
0
Görüntüleme
190
Oznel ve nesnel anlatım nedir? Doğruluğu ya da yanlışlığı kişiden kişiye değişen, doğruluğu tartışılan duşuncelerin anlatıldığı yargılara oznel yargı denir Bu yargıların kullanıldığı anlatıma da oznel anlatım denir Bu cumlelerde (yargılarda) bence ifadesi vardır Nesnel Anlatım Ornekleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
213
Nesnel ve öznel nedir örnek? “Türkiye'nin başkenti Ankara'dır.” örneğinde, dünya üzerindeki kimsenin itiraz edemeyeceği bir “olgu” ifade edildiğinden, bu cümle “nesnel“dir. Fakat “Türkiye'nin en güzel şehri Ankara'dır.” cümlesi, bir “görüş” belirtmektedir. Nesnel cümle nedir örnekler? Nesnel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
361
CÜMLEDE ANLAM Cümle, adalet bildiren sözcük ya da söz öbeğidir Bir sözün hak bildirmesi, şahıs ve kip bildirecek biçimde çekimlenmesine bağlıdır Bu özelliği belirten tek bir sözcük tümce olabileceği gibi birbirini tamamlayan çoğu kelime de tümce özelliği gösterebilir Yani “geliyorum, “hastayım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Felsefe, Estetik ve Sıklık Felsefe disiplininde sıklığı onun ve tabiatını anlamanın anahtar temalarından biri estetiktir. Yunanca his, duyum ve algı gelen “aesthesia” sözünden gelmektedir. Yunanca süs manasına gelen “kosmos” sözünden kaynağını alan “kozmetik” sözünden farklıdır ama sıklıkla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
175
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt