
Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet tavuk but yahut tavuk göğsü
- 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
- 1.5 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı tavuk suyu
- Tuz ve karabiber
Nohutlu Tavuklu Pilav Tanımı Yapılışı
- Tavuk göğsü yahut but güzelce yıkayalım ve düdüklü tenceremize alalım.
- Su ekleyip haşlanmaya bırakalım.
- Tavuklarımızı haşladıktan sonra bir gece öncesinden şişirmiş olduğumuz nohutlarımızı tekrar düdüklü tencerede bi on dk kadar haşlayalım.
- Pilav tavamızın içerisine, biraz sıvı yağ alalım.
- Yıkanmış pirinci ve nohutu ekleyip kavuralım.
- Tuzunu ve tavuk suyunu da ekledikten sonra kısık ateşte pişirelim.
- Tavuk etlerimizi didikleyelim.
- Didiklemiş olduğumuz tavuklarımıza karabiber serperek olağan büyüklükte kasemizin içine evvel tavuk sonra nohutlu pilav ekleyelim.
- Servis tabağımıza zıt çevirerek servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.