nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Oruçta Artı Susamamak İçin Ne Yapmalıyız?
Eksik susamanın formülü sahura değin derece derece su içmek
Bol Bol Su için, Oruç Tutarken Susamayın
Oruç tutarken çoğumuzun karşılaştığı en büyük sıkıntı sanıyorum susamak Hele diğer taraftan orucun üzerine sıcak havalar eklendiğinde susuzluk gerçekten büyük bir sorun haline geliyor Oysa uzmanlara tarafından oruç tutarken susamamak için yapılması gereken şey sahura dek bol bol su ya da sulu gıdalar harcamak Bu şekilde bir nebze de olsa gün içinde susualuğu alıkoymak muhtemel
Bir kişinin günlük istikrarsız ihtiyacının takriben 2,5 litre olduğunu gösteren Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Besin ve Diyet Uzmanı Yrd Doç Dr Mehmet Akman, oruç tutanların istikrarsız alımına fazla dikkat etmesi gerektiğini söyledi
İnşaat, kömür ocakları ve sanayi gibi alanlarda çalışan şahısların sahurda yoğun demir ve kalsiyum taşıyan gıdalar tüketmesi gerektiğini bildiren Akman, bu kişilerin sahurda enerji deposu olan pekmezden de aşırıya kaçmayacak şekilde yararlanması gerektiğini ifade etti
Sıcak geçen ramazan ayında istikrarsız kaybının fazla pozitif olacağını anlatan Akman, “Böylece oruç tutanlar iftar ve sahurda bol sulu gıdalar tüketmelidir Sıcakların en yoğun olduğu bu dönemde gün içinde susuzluk çekmemek için sahura değin değişken gıdalar tüketilmeli dedi
Eksik susamanın formülü sahura değin kademeli olarak
Beslenme ve Perhiz Uzmanı Akman, oruç tutan kişinin jurnal su ihtiyacının tamamını sahurda almaya çalışılmasının kusur olacağını belirterek, şunları kaydetti:
“Sahurda ne değin fazla yenilir içilirse, gün içinde öyle eksik acıkılır, susanır anlayışı hatalı Oruç tutulan gün boyunca susamamak için çoğunlukla sahurda ya da iftarda, kısa vakit içinde yoğun şekilde su içilir aniden yoğun miktarda değişken alımı, vücutta, tıpkı aniden fazla yemek yemek yemenin yaptığı etkiye aynı bir etki oluşturur Yaşanan sindirim güçlüğü, vücudun suyu istenilen şekilde vücutta değerlendirememesine niçin olur, yani sindirim sistemi ideal şekilde çalışmaz Sıcakların yüksek seyrettiği bu dönemde gün içinde susama çekmemek için, sahura değin gitgide değişken gıdalar tüketilmeli Bu şekilde uyumlu olarak su alımı, bir gün sonra vücudun daha tasarruflu su harcamasını sağlar
Kavurma ve kızartmalardan uzaktan durun
Akman, gün içinde emek yoğun çalışanlar ve fazla terleyenlere, kaybettikleri mineralleri yerine koyabilmeleri için iftarda tuzlu ayran içmelerini, fosfor kaybını tamir etmek için de kırmızı et yerine balık eti tüketmelerini önerdi
İftarda az ve hafif yiyecekler yenmesini öneren Akman, iftar ve sahurda susuzluğa neden olabilen kavurma ve kızartmadan kaçınılması gerektiğini belirtti *
Eksik susamanın formülü sahura değin derece derece su içmek
Bol Bol Su için, Oruç Tutarken Susamayın
Oruç tutarken çoğumuzun karşılaştığı en büyük sıkıntı sanıyorum susamak Hele diğer taraftan orucun üzerine sıcak havalar eklendiğinde susuzluk gerçekten büyük bir sorun haline geliyor Oysa uzmanlara tarafından oruç tutarken susamamak için yapılması gereken şey sahura dek bol bol su ya da sulu gıdalar harcamak Bu şekilde bir nebze de olsa gün içinde susualuğu alıkoymak muhtemel
Bir kişinin günlük istikrarsız ihtiyacının takriben 2,5 litre olduğunu gösteren Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Besin ve Diyet Uzmanı Yrd Doç Dr Mehmet Akman, oruç tutanların istikrarsız alımına fazla dikkat etmesi gerektiğini söyledi
İnşaat, kömür ocakları ve sanayi gibi alanlarda çalışan şahısların sahurda yoğun demir ve kalsiyum taşıyan gıdalar tüketmesi gerektiğini bildiren Akman, bu kişilerin sahurda enerji deposu olan pekmezden de aşırıya kaçmayacak şekilde yararlanması gerektiğini ifade etti
Sıcak geçen ramazan ayında istikrarsız kaybının fazla pozitif olacağını anlatan Akman, “Böylece oruç tutanlar iftar ve sahurda bol sulu gıdalar tüketmelidir Sıcakların en yoğun olduğu bu dönemde gün içinde susuzluk çekmemek için sahura değin değişken gıdalar tüketilmeli dedi
Eksik susamanın formülü sahura değin kademeli olarak
Beslenme ve Perhiz Uzmanı Akman, oruç tutan kişinin jurnal su ihtiyacının tamamını sahurda almaya çalışılmasının kusur olacağını belirterek, şunları kaydetti:
“Sahurda ne değin fazla yenilir içilirse, gün içinde öyle eksik acıkılır, susanır anlayışı hatalı Oruç tutulan gün boyunca susamamak için çoğunlukla sahurda ya da iftarda, kısa vakit içinde yoğun şekilde su içilir aniden yoğun miktarda değişken alımı, vücutta, tıpkı aniden fazla yemek yemek yemenin yaptığı etkiye aynı bir etki oluşturur Yaşanan sindirim güçlüğü, vücudun suyu istenilen şekilde vücutta değerlendirememesine niçin olur, yani sindirim sistemi ideal şekilde çalışmaz Sıcakların yüksek seyrettiği bu dönemde gün içinde susama çekmemek için, sahura değin gitgide değişken gıdalar tüketilmeli Bu şekilde uyumlu olarak su alımı, bir gün sonra vücudun daha tasarruflu su harcamasını sağlar
Kavurma ve kızartmalardan uzaktan durun
Akman, gün içinde emek yoğun çalışanlar ve fazla terleyenlere, kaybettikleri mineralleri yerine koyabilmeleri için iftarda tuzlu ayran içmelerini, fosfor kaybını tamir etmek için de kırmızı et yerine balık eti tüketmelerini önerdi
İftarda az ve hafif yiyecekler yenmesini öneren Akman, iftar ve sahurda susuzluğa neden olabilen kavurma ve kızartmadan kaçınılması gerektiğini belirtti *