Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Oruçluyken el ele tutuşmak orucu bozar mı

Oruçluyken el ele tutuşmak orucu bozar mı
0
138

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
İnsanların el ele tutuşması dinimizce nikah olmadığı müddetçe günahtır Eğer nikahlı eşiniz değilse karşı cinsin elini yakalamak ne münasebetle olursa olsun günahtır

Derinin deriye teması Mübâşerettir El ele tutuşmakta Mübâşerettir Bir rivayette şöyle der: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm), oruçlu iken mübaşerette bulunurdu O, nefsine hepinizden fazla hâkim idi

Ali Rıza Demircan Öğretmen ise bu konuda şunu söylüyor; El ele tutuşma yalnızca görünmeyen ruhsal sevgi boyutunda kalabilseydi câiz olurdu Fakat ruhsal eğilimin cinsel arzuya dönüşmesi kaçınılamaz gibidir Dinimiz ölçülerini tek tek şahıslar için yok, genel için koyar Siz sevginizi sözlü olarak açıklamayı tercih edebilirsiniz *

Similar threads

İnsanların el ele tutuşması dinimizce nikah olmadığı muddetce gunahtır Eğer nikahlı eşiniz değilse karşı cinsin elini tutmak ne munasebetle olursa olsun gunahtır Derinin deriye teması Mubaşerettir El ele tutuşmakta Mubaşerettir Bir rivayette şoyle der: ResUlullah (aleyhissalatu vesselam)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Oruçlunun Dikkat Etmesi Gereken Hususlar Oruç tutarken dikkat edilmesi gerekenler Ramazanda Uyarı Edilmesi Gerekenler Oruçlunun Uyarı Etmesi Gereken Hususlar Akademi A Heyeti 12062006 Her ibadette olduğu gibi, oruç ibadetinde de yerine getirilirken dikkat edilmesi gereken hususlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
227
Duanin Fazileti Ve Vakti DUANIN FAZİLETİ VE VAKTİ 1722 Nu'man İbnu Beşîr (radıyallâhu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm): Dua ibadetin kendisidirbuyurdular ve daha sonra şu âyeti okudular (Meâlen): Rabbiniz: ''Bana dua edin ancak size icâbet edeyim Bana ibadet etmeyi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
255
NAMAZ DUALARI 1768 Ebû Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) namaz için tahrime tekbirini alınca kıraate geçmezden önce bir müddet süküt buyurmuştur Ben: Ey Allah'ın Resûlü, dedim, anam babam sana feda olsun, tekbir ile kıraat arasındaki süküt esnasında ne...
Cevaplar
0
Görüntüleme
221
HASAN EL BENNA’DAN VECİZELER 1 Allahın kitabından bir cüzden az olmayan günlük bir virdin olsun Kuranı bir aydan fazla ve üçgünden az olmayacak bir sürede hatmetmeye çalış 2 Kuran okumayı, onu dinlemeyi ve manalarını düşünmeyi güzelce yap 3 Siyer kitablarını ve selefi salihin tarihini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt