teknolojiuzmani
FD Üye

Pamuk Üzere Minik Köstebekler (Fırın Çalıştırmadan) Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 poşet krem şanti
- 1 çay bardağı kadar damla çikolata yahut kesim çikolata
- İsteğe bağlı muz, çilek
Pamuk Üzere Minik Köstebekler (Fırın Çalıştırmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak yumurta ve şeker çırpılır.
- Öteki materyaller sırası ile eklenir.
- Son olarak un, kabartma tozu, vanilya eklenip karıştırılır.
- Kaselerimiz güzelce yağlanır.
- Kek harcımız kaselerin yarısına gelecek biçimde paylaştırılır. Benim bu ölçülerden 7 kase kekim çıktı.
- Yayvan bir pilav tenceremize su alınıp kaynatılır. Kaynayan suya kaselerimiz içine su sıçratmadan yerleştirilir.
- Kapağı kapatılıp ocağın büyük kısmında altı kısık pişirilir. Yaklaşık 20 dakikada pişeceklerdir.
- Kürdan testi yapıp pişip pişmediğini denetim ederek altı kapatılır ve kaseler tencereden alınıp soğumaya bırakılır.
- Krem şanti ,süt ile hazırlanıp, damla çikolata eklenir ve karıştırılır.
- Soğuyan keklerimiz kaselerden çıkarılır ve ortadan ikiye kesilir.
- Düzgün olan kısım servis tabağına alınır.
- Öbür kısımlar rondodan çekilir.
- Hazırladığımız şanti keklerimizin üzerine paylaştırılır.
- Rondodan çektiğimiz kek kesimleri ile üzerleri kapatılır.
- Elimizle de biraz köstebek pasta formu vererek minik pastalarımız hazırlanır. Bir kaç saat dinlendikten sonra servis yapılır.
Pamuk Üzere Minik Köstebekler (Fırın Çalıştırmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı