Pancar Salatası (Özel Soslu) Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet halbuki uzunluk pancar
- 1 çay bardağı şehriye
- 4 adet kornişon turşu
- 1 tutam dereotu
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı labne
- 1 tatlı kaşığı mayonez
- 1 tatlı kaşığı elma sirkesi
- Yeteri kadar tuz
Pancar Salatası (Özel Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle pancarları yıkayıp soyalım.
- Salatanın tabanı için yuvarlak dilimler keselim hepsinin tıpkı uzunluk olması için rastgele bir kalıpla keselim.
- Pancarları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup bir silme çay kaşığı tuz atıp yumuşayana kadar pişirelim.
- Taban için olanları bir tabağa alıp kalanları rondodan geçirelim.
- 1 çay bardağı şehriyeyi kaynar suda yumuşayana kadar pişirip süzelim.
- Bir kase içerisine pancarı,şehriyeyi,küçük küpler halinde kesilmiş kornişon ve ince kıyılmış dereotunu alalım.
- Farklı bir kasede yoğurt,labne ,mayonezi ve sirkeyi karıştırıp pancarlı karışıma ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
- Salatamızı varsa dondurma kaşığı ile yoksa kaşık yardımı ile taban için ayırdığımız pancarların üzerine koyarak servis edelim. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.