Pancarlı Kısır Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı sumak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 küçük uzunluk soğan
- 4-5 kısım marul
- Yarım yarım demet maydanoz
- Yarım demet roka
- Birkaç kol taze nane
- 2 yemek kaşığı küp küp doğranmış pancar turşusu
Pancarlı Kısır Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı sıcak su ile bulguru ıslatalım .Üstüne kapatalım.
- Yeşillikleri ince ince doğrayalım,.
- Yaklaşık 10 dakika dinlenen bulgurun üzerine ince ince doğradığımız kuru soğanları ekleyelim .
- Kuru soğanları öldürmek için birazcık yoğuralım.
- Salça ,sarımsak ve baharatları ekleyelim.
- Nar ekşisi ekleyelim.
- Yeşillikleri ekleyelim.
- Zeytinyağına ekleyelim karıştıralım .
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine pancar turşusu ile süsleyelim.