Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pancarlı Nefis Meze

Pancarlı Nefis Meze
0
73

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Pancarlı Nefis Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta uzunluk pancar ( ben hafif, kısmen yumuşak olanları seçiyorum çok sert ve ağır pancarla bence olmuyor)
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • Yarım su bardağı kadar sıcak su
  • 1.5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı silme tuz
  • Yarım limon suyu
  • Birkaç kısım yeşil soğan

Pancarlı Nefis Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğanları piyazlık ince doğrayarak bi tık fazla yağda karamalize olana kadar kavurun.
  2. Sonrasında ay formunda kesilmiş pancarları ek edip biraz daha kavurmaya devam edin.
  3. Sonrasında şekeri, tuzu limon suyunu ve sıcak suyu ek edin. Su pancarları geçmesin su çekmediği için fazla gelir suyu.
  4. Altını kısıp pişirmeye bırakın pancarlar yumuşayınca altını kapatın ve pişirdiğiniz tencerede soğumaya bırakın. (suyu fazla gelir ise gözünüze kapağı açık halde çektirin biraz. ).
  5. Soğuduktan sonra küçük doğranmış yeşil soğanları ek edin ve servis edin.Not: şekerini tuzunu ve limonunu eklediğinizde suyundan tadına bakıp damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz ben genelde göz kararı ekliyorum. Biraz şekeri ve limon eksiliğini hissedeceğiniz bir tanım.
    Ben çok çok yumuşak pişirmiyorum, biraz canlı seviyorum pancarları siz kendiniz ayarlayabilirsiniz. Çay saatine yemeklerin yanına hoş bir meze tanımı. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.

Pancarlı Nefis Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Pancarlı Nohutlu Meze Tanımı İçin Materyaller 1 adert orta uzunluk pancarYarım su bardağı nohut1 tatlı kaşığı nar ekşisi2- 3 damla limon2 -3 damla portakal suyu2 yemek kaşığı zeytinyağı Üzeri için; CevizTaze kekik Pancarlı Nohutlu Meze Tanımı Yapılışı Nohutu haşlayalım. Öbür bir yerde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Kırmızı Pancarlı Arpa Şehriye Salatası Tanımı İçin Malzemeler 2 orta uzunluk kırmızı pancar1 su bardağı arpa şehriye2 yemek kaşığı haşlanmış mısır (Konserve olabilir)Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biberBiraz maydanoz Kırmızı Pancarlı Arpa Şehriye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Pancarlı Kereviz Salatası Tanımı İçin Materyaller 2 adet kereviz1 adet pancar1 diş sarımsakYarım demet dereotuYarım demet maydanoz1 çay bardağı kırılmış ceviz1 kase yoğurtYarım limon ve tuz Pancarlı Kereviz Salatası Tanımı Yapılışı Öncelikle kerevizi rendeleyip yarım limon suyu ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Pancarlı Lahana Turşusu Tanımı İçin Gereçler Orta uzunluk turşuluk beyaz lahana2-3 adet pancar1 lt birinci yahut 750 ml lik kavanozlarİstenirse karabiber Her 1 lt lik kavanoza: 1 yemek kaşığı tuz1 yemek kaşığı şekerHer kavanozun tabanına 1- 1, 5 parmak kadar sirkeHer kavanoza birer diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Nefis Köz Patlıcanlı Meze Tanımı İçin Malzemeler 2-3 büyük patlıcan100 gram beyaz peynir1 çay bardağı kadar süzme yoğurt2 yemek kaşığı labne peyniri yada mayonez1-2 diş sarımsak (damak zevkinize göre)1 tatlı kaşığı kadar limon suyu1 – 2 yemek kaşığı zeytin yağıTuz, karabiber Nefis Köz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
858,505Konular
982,805Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt