Parmak Yedirten Karbonatlı Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram köftelik kıyma
- Yarım çay bardağı galeta unu
- 1 adet yumurta
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 çay kaşığı tepeleme karbonat
- 1 çay kaşığı tepeleme kimyon
- 1 çay kaşığı tepeleme köfte baharatı
- 1 çay kaşığı tepeleme tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Sıvı yağ
Parmak Yedirten Karbonatlı Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle soğanı rendeleyelim ve maydanozları kıyalım.
- Derince kabın içerisine alarak kıymamızı ve öteki materyalleri ekleyerek 10 dakika yoğuralım buzdolabında en az 40 45 dakika dinlendirelim. (bir gün evvelden ya da sabahtan dinlendirirseniz lezzetini 2 katına çıkarmış olursunuz)
- Süre sonunda dolaptan çıkararak bi 5 dakika yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler kopararak elimizle bastıralım.
- Kızdırılmış yağda orta ateşte artlı önlü pişirelim. Izgarada yağsız da yapabilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.