Parmak Yedirten Lahmacun Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için
- 2 su bardağı ilik su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un (Yaklaşık 5-6 bardak)
- 400 gr kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 3 adet çarliston
- 1 adet kapya biber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- Sarımsak
- Maydanoz
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Parmak Yedirten Lahmacun Tanımı Yapılışı
- Hamur yoğurmak için su ve tuzu derin bir kaba alalım. Unu denetimli ekleyelim.
- Yoğurma süreci bitince hamuru dinlenmeye bırakalım.
- İç harcı için soğan biber domates maydanoz ve sarımsağı incecik olana dek robottan geçirelim.
- Derin bir kaba bütün iç harcı materyallerini alıp yoğuralım. Yeterlice birbirleriyle özdeşleşen harcımızı üstünü strecle kapatıp buzdolabında 1-2 saat bekletelim.
- Buzdolabından çıkardıktan sonra hamurlarımızı tek tek açıp üstüne harcımızdan alıp elimizle sürüp bastıralım.
- Ben lahmacunları tencerede kısık ateşte pişiriyorum kapak kapatarak. Siz dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz. Afiyet olsun. ????????tencerede pişirecekler kısık ateşte pişirmeye dikkat edelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.