Parmak Yedirten Parmak Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 2 tane california biberi
- 1 tane dolma biber
- 1 adet patlıcan
- 1 adet patates
- 200 gram kıyma
- 1 adet küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Parmak Yedirten Parmak Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm sebzelerimizi parmak formunda doğruyoruz ve tam pişirmeden kızartıyoruz.
- Kıymamızı kavurup üstüne soğanımızı, sarımsağımızı ve salçamızı ekleyip düzgünce pişiriyoruz.
- Sonrasında fırın tepsimize zerzevatları sıralı bir biçimde diziyoruz.
- Ortasında boş kalan yere kavrulmuş kıymamızı döküyoruz.
- Kıymanın etrafına çeri domatesimizi sıralıyoruz.
- Üstüne salçalı suyumuzu döküp 190° evvelce ısıtılmış fırında 30-45 dk ortası pişiriyoruz.Afiyet olsun. ????.