Parmak Yedirten Tavuk Fajita (Efsane Lezzet) Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kemiksiz derisiz tavuk ızgara eti
- 2 yemek kaşığı soya sosu (İsteğe bağlı )
- 3-4 diş ince dövülmüş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz (Baharatları damak zevkinize nazaran ayarlabilirsiniz)
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 3-4 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı etli biber
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
Parmak Yedirten Tavuk Fajita (Efsane Lezzet) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuğumuzu alalım ve sebzelerimizle birlikte jülyen biçiminde doğrayalım yapalım (yani uzunlamasına. ).
- Doğradığımız tavuğumuza sosumuzu katıp karıştırıp dolapta bir kaç saat dinlendirelim.
- Dinlendirilirse daha hoş olur. Vaktiniz yoksa hemende pişirebilirsiniz.
- Sebzeler kısmına geçelim doğradıydınız zerzevatları tavamıza alıp kısık ateşte zeytinyağı yahut sıvı yağı, tuz ve karabiberi atıp karıştıralım ve yavaş yavaş ölmelerini bekleyelim.
- Tavuklarımızı ve sebzelerimizi başka ayrı pişiriyoruz.
- Zerzevatları çok fazla karıştırmayalım ki ezilmesinler.
- Pişen tavukları ve zerzevatları birebir tavaya alıp 1-2 dk da birlikte çeviriyoruz ve ocağımızı kapatıyoruz.Servise hazır. Şimdiden kolay gelsin, afiyetler olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.