Pastane Poğaçası Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket oda ısısın da 250ml margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta +1 yumurtanın akı
- Alabildiğince un yumuşak hamur olacak
- 1 yumurta sarısı
Pastane Poğaçası Tanımı Yapılışı
- 1 çay bardağı ılık süte, 1 paket maya, 2 silme yemek kaşığı şekeri ekleyip 15 dk kadar üzeri kapalı mayalanmaya bırakıyoruz.
- Başka bir kapta 1 paket margarin, sıvı yağ, 1 yumurta ve 1 yumurtanın akı, 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip elimizle karıştırıp üzerine mayalanmaya bıraktığımız sütlü karışımı ekleyip, denetimli formda un eklenerek yoğurma süreci başlar.
- Yumuşak kendini toparlayan hamurdan bezeler alınıp (18 kesim çıkıyor benim yapışımda) biçim verilir.
- Ben patates soracağında verdim biçimi. İsterseniz elde yuvarlak yada oval yapıp çatalla çizik atabilirsiniz.
- İsteğe bağlı ortasına peynir konulabilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp, evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.