
Pastane Poğaçası Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yumurta (1 sarısı üzeri için)
- 1 paket toz maya
- 1 kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Rastgele ezilmiş peynir
Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un ve kabartma tozu hariç öteki tüm gereçleri geniş bir kaba alıp karıştıralım.
- Sonra azar azar un ve kabartma tozunu ekleyip yeterlice yoğuralım. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olmalı.
- Üzerini kapatıp 1 saat mayalandırmaya bırakalım. Elimize hamuru alıp içine peynir yerleştirip kapatıp biçim verelim.
- Üzerine yumurta ve susam serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun ????.