Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Usulü Şekerpare

Pastane Usulü Şekerpare
0
101

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
pastane-usulu-sekerpare.jpg

Pastane Yordamı Şekerpare Tanımı İçin Gereçler

  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta birinin sarısı üstüne
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2 3 damla limon

Pastane Metodu Şekerpare Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle şerbetimizi yapmakla başlıyoruz şerbetiniz kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dk daha kaynatıp limonu sıkıyoruz ve altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Un hariç bütün gereçlerimizi leğenimize alıyoruz güzelce elimizle karıştırıyoruz.
  3. Homojen kıvamına gelince unumuzu yavaş yavaş ek edip yoğuruyoruz.
  4. Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizle yuvarlıyoruz.
  5. Daha sonra biçim verip tepsiye diziyoruz tepsiyi yağlamanıza gerek yok.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  7. Çatalla üzerlerini çizip evvelce ısıltılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Kızaran sıcak şekerparemizi fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbeti üzerine yavaş yavaş döküyoruz.
  9. Şerbetini çektikten sonra servise hazır.
Tam 39 adet çıktı.

Afiyet olsun ????????.
 
858,505Konular
982,610Mesajlar
33,036Kullanıcılar
TorquuSon üye
Üst Alt