
Pastane Yordamı Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta birinin sarısı üstüne
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Un
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 2 3 damla limon
Pastane Metodu Şekerpare Tanımı Yapılışı
- Öncelikle şerbetimizi yapmakla başlıyoruz şerbetiniz kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dk daha kaynatıp limonu sıkıyoruz ve altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Un hariç bütün gereçlerimizi leğenimize alıyoruz güzelce elimizle karıştırıyoruz.
- Homojen kıvamına gelince unumuzu yavaş yavaş ek edip yoğuruyoruz.
- Yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizle yuvarlıyoruz.
- Daha sonra biçim verip tepsiye diziyoruz tepsiyi yağlamanıza gerek yok.
- Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Çatalla üzerlerini çizip evvelce ısıltılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Kızaran sıcak şekerparemizi fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbeti üzerine yavaş yavaş döküyoruz.
- Şerbetini çektikten sonra servise hazır.
Afiyet olsun ????????.