teknolojiuzmani
FD Üye

Pastane Yöntemi Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağ yahut margarin
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un(kontrollü koyun)
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Pastane Yöntemi Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbet için tencereye şeker ve suyu alalım.
- Kaynayınca altını kısıp 10 dk kısık ateşte kaynatalım.
- Ocağı kapatmadan limon suyunu da ekleyip altını kapatalım.
- Hamur için bütün gereçleri (yumurtanın bir tane sarısını ayırın üstüne sürmek için)bir kaba alıp güzelce yoğuralım. Çok fazla sert olmayacak.
- Yoğurduğunuz hamurdan birinci başta elinizle yuvarlak yapıp sonra yassılaştırım yada formu siz dilediğinizi yapın.
- Ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürüyoruz.
- Çatalın ağızıyla form vermeyi unutmayın.
- 175 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Şerbet ılık tatlılar sıcak olacak.
- Tatlılarınız şerbeti düzgün çeksin isterseniz karşıt bekletin şerbetli kapta.