Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pastane Usulü Şekerpare

Pastane Usulü Şekerpare

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
pastahane-usulu-sekerpare.jpg

Pastane Yöntemi Şekerpare Tanımı İçin Gereçler

  • 125 gram tereyağ yahut margarin
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un(kontrollü koyun)
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Pastane Yöntemi Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle şerbet için tencereye şeker ve suyu alalım.
  2. Kaynayınca altını kısıp 10 dk kısık ateşte kaynatalım.
  3. Ocağı kapatmadan limon suyunu da ekleyip altını kapatalım.
  4. Hamur için bütün gereçleri (yumurtanın bir tane sarısını ayırın üstüne sürmek için)bir kaba alıp güzelce yoğuralım. Çok fazla sert olmayacak.
  5. Yoğurduğunuz hamurdan birinci başta elinizle yuvarlak yapıp sonra yassılaştırım yada formu siz dilediğinizi yapın.
  6. Ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürüyoruz.
  7. Çatalın ağızıyla form vermeyi unutmayın.
  8. 175 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  9. Şerbet ılık tatlılar sıcak olacak.
  10. Tatlılarınız şerbeti düzgün çeksin isterseniz karşıt bekletin şerbetli kapta.
Pastane Yöntemi Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,608Mesajlar
33,036Kullanıcılar
TorquuSon üye
Üst Alt