bilgisayarci
FD Üye

Pastane Yordamı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 2 adet yumurta 1 inin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya tozu
- Aldığı kadar un
- 2.5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Pastane Yöntemi Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti yapmakla başlıyoruz tencereye şekeri suyu alıp, kaynatıyoruz. 15 dakika sonra limon damlatıp bir beş dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
- Yoğurma kabımıza yumuşamış yağımız alıyoruz üzerine un hariç öteki materyalleri ekleyip, çırpıyoruz. Unu denetimli ekleyip, ele yapışmayan kıvamda yoğurup ceviz büyüklüğünde kesimler alıp, biçim veriyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepiye dizip çatalla cicik atıp yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 180 derecede denetimli pişiriyoruz.
- İlk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti döküp birkaç saat çekmesini bekliyoruz şerbeti çekince servis yapabilirsiniz afiyet olsun.