teknolojiuzmani
FD Üye
Pastane Tarzı Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (Oda ısısında)
- 2 adet yumurta (Sarısının biri üzeri için ayrılacak)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Pastane Yolu Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz 10 dk kaynatıp, limon suyunu ekleyip 5 dk daha kaynatıp, ocaktan alıyoruz.
- Hamuru için sırasıyla materyalleri ekleyip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
- Dilediğiniz hali verip, yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz, yumurta sarısını sürdükten sonra çatalla uzunluktan boya çiziyoruz.
- 180 derece alt üst ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen şekerpareleri tepsiden almadan sıcakken üzerine ılık şerbeti döküyoruz üzeri kapalı 3-4 saat dinlendiriyoruz.
- Fındık ceviz vb. serpip servis yapabilirsiniz afiyet olsun ????