bilgisayarci
FD Üye
Patates Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
- 8 iri patates
- 200gr yağsız kıyma
- 1 kapya biberi
- 2 yeşil biber
- 1 soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 avuç rendelenmiş kaşar
- 1 çay kaşığı tuz kekik kimyon pulbiber karabiber
- 1 et bulyon
- 300ml su
- Kızartmak için yağ
- 1 bardak süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 fiske tuz ve karabiber
Patates Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri soyup, yıkıyoruz. Dilim dilim doğruyoruz ve kurulayıp, yağda kızartıyoruz.
- Soğan ve biberleri doğrayıp, yağda biraz solana kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra kıyma, salçaları ve baharatları da ekledikten sonra üzerine 300 ml yani 1,5 şu bardağı kadar su döküp et bulyonu da ekleyerek iyice piştiğinden emin oluyoruz.
- Bir yuvarlak tepside ilk önce patatesleri sıralıyoruz. Daha sonra kıyma sosunun yarısını üzerine döküyoruz.
- Sonra tekrar bir kat patates dilimleri diziyoruz.
- En ve en üste ise kıymalı sosu tekrar gelecek şekilde sıra sıra pasta gibi sıralıyoruz.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz.
- Beşamel sosu için; yağ ve unu kavuruyoruz daha sonra sütü de ekleyerek tuz ve karabiber le özleştiriyoruz.
- Pişirdiğimiz kıymalı patatesin üzerine beşamel sosunu döküp üzerine kaşarı da serpip, 10 dakika daha fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.