Patatesli Rulo Borek Tarifi Resimli
Patatesli Rulo Borek Tarifi
imagespatatesliruloborektarifiresimli5ad441868c005
Malzemeler
3 yufka
yarım bardak sut
yarım bardak sıvıyağ
3 kaşık yoğurt
1 cay kaşığı tuz
İc malzemesi
7, 8 adet haşlanmış patates
1tane soğan
1 kaşık salca
karabiber ,tuz,pul biber
1 yumurta
Yapılışı
Sut yağ yoğurt ve tuzu bir kabın icinde karıştırıyoruzYufkalarmıza surmek uzere hazırlıyoruzTezgahımızda yufkamızı acıyoruz ve ucte birini harcın fırcamızla yada kaşık yardımıyla suruyoruz İc malzemesi icin patateslerimizi pure yapıp soğanımzı yemeklik doğruyoruzKarabiber tuz ve salcasını ilave ediyoruzYumurtanın sarısını uzerine surmek icin ayırıp, akını patates harcımızın icine katıyoruzPuremizin ucte birini yufkamıza her tarafa eşit gelecek şekilde yayıyoruzUc kat yufkaya bir harc, bir pure şeklinde ,aynı işlemi uyguluyoruz Bu işlemler bittikten sonra, yufkanın iki kenarını ic kısma katlıyıp duzluyoruz Sıkıca rulo yapıyoruzEn ustune ayırdığımız yumurta sarısını suruyoruz1 saat kadar dolapta dinlendiriyoruzDinlendirdiğimiz boreği, daha sonra bıcakla istediğimiz kalınlıkta dilim dilim kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye, yada yağlanmış fırın tepsisine diziyoruzFırınımızı kendi ısısına ayarlayıp pişiriyoruz
Sıcak ,sıcak cay saatleriniz icin boreğimiz yemeğe hazırdır Afiyetler olsun
Patatesli Rulo Borek Tarifi
imagespatatesliruloborektarifiresimli5ad441868c005
Malzemeler
3 yufka
yarım bardak sut
yarım bardak sıvıyağ
3 kaşık yoğurt
1 cay kaşığı tuz
İc malzemesi
7, 8 adet haşlanmış patates
1tane soğan
1 kaşık salca
karabiber ,tuz,pul biber
1 yumurta
Yapılışı
Sut yağ yoğurt ve tuzu bir kabın icinde karıştırıyoruzYufkalarmıza surmek uzere hazırlıyoruzTezgahımızda yufkamızı acıyoruz ve ucte birini harcın fırcamızla yada kaşık yardımıyla suruyoruz İc malzemesi icin patateslerimizi pure yapıp soğanımzı yemeklik doğruyoruzKarabiber tuz ve salcasını ilave ediyoruzYumurtanın sarısını uzerine surmek icin ayırıp, akını patates harcımızın icine katıyoruzPuremizin ucte birini yufkamıza her tarafa eşit gelecek şekilde yayıyoruzUc kat yufkaya bir harc, bir pure şeklinde ,aynı işlemi uyguluyoruz Bu işlemler bittikten sonra, yufkanın iki kenarını ic kısma katlıyıp duzluyoruz Sıkıca rulo yapıyoruzEn ustune ayırdığımız yumurta sarısını suruyoruz1 saat kadar dolapta dinlendiriyoruzDinlendirdiğimiz boreği, daha sonra bıcakla istediğimiz kalınlıkta dilim dilim kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye, yada yağlanmış fırın tepsisine diziyoruzFırınımızı kendi ısısına ayarlayıp pişiriyoruz
Sıcak ,sıcak cay saatleriniz icin boreğimiz yemeğe hazırdır Afiyetler olsun