teknolojiuzmani
FD Üye
Patlıcan Kebabı (Fırında kızartmadan) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 1 adet küçük soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
- Biber salçası
- Sıvı yağ
Patlıcan Kebabı (Fırında kızartmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğan ve sarımsaklar küçük doğranarak kıymaya eklenip karıştırılır.
- Tuz, karabiber ve pul biber de eklendikten sonra köfte haline getirilir.
- Patlıcanlar halka halka doğranır ve her iki tarafı da yağlanır.
- Köfteler patlıcanların ortasına koyularak borcama dizilir.
- Üzerine suda açılmış biber salçası dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dk pişirilir.