Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Patlıcan nasıl közlenir? Evde patlıcan közlemenin püf noktaları

Patlıcan nasıl közlenir? Evde patlıcan közlemenin püf noktaları
0
66

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
patlican_nasil_kozlenir_evde_patlican_kozlemenin_puf_noktalari_1560501285_6024.png

Yaz mevsiminin vazgeçilmez sebzesi olan patlıcan, birçok yöntemle sofralarda yerini alıyor. Ancak herkes tarafından çok sevilen ve farklı bir lezzet olmasıyla dikkat çeken patlıcan közlemesi özellikle mangalda sık sık yapılır. Evde yapımı zor olduğu düşünülen patlıcan közlemesinin tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Püf noktalarıyla beraber patlıcan közlemesinin tarifi haberimizin detaylarında.

Türk mutfağında uzun yıllardır varolan patlıcan közlemesinin en vazgeçilmez şekli tabii ki mangalda yapılanıdır. Patlıcanlar geçmeye başlayan köz ateşinde, ızgara üzerinde sürekli çevirerek pişirilir. Bu yöntemle közlenmiş patlıcanın diğerlerine olan tat farkı, mangal közünden aldığı tütsü aromasından gelir. Közlenmiş patlıcan konservesi bir seçenek olsa da evde yapılmış bir patlıcan közlemesinin yerini tutmaz.Peki evde patlıcan közlemesi nasıl yapılır? Patlıcan közlemesinin püf noktaları nelerdir? 

FIRINDA PATLICAN KÖZLEME TARİFİ:

MALZEMELER

İstediğiniz kadar patlıcan
Pişirmek için yağlı kağıt

OCEbR_1560501144_7869.jpg

YAPILIŞI

Patlıcanları güzelce yıkayın. Daha sonra kurulayarak çatalla her yerinden delikler açın.

Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 

220 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Soğuduğunda kabuklarını soyarak yemeklerinizde kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun...

wXEMz_1560500985_7.jpg

FIRINDA PATLICAN KÖZLEMENİN PÜF NOKTALARI

- Patlıcanlarınızı fırına koymadan önce mutlaka çatal ile her yerini delmelisiniz.

- Patlıcanlarınızı közlerken tepsiye yağlı kağıt sermelisiniz.

- Közlediğiniz patlıcanlarınızı soyduktan sonra buzdolabı poşetine koyarak dondurucuya kaldırabilir, istediğiniz zaman buzunu çözdürüp kullanabilirsiniz.

- Fırında sadece patlıcan değil aynı şekilde kapya biberleri de közleyebilirsiniz.

J6sc8_1560501030_255.JPG
 

Similar threads

Yaz mevsiminin vazgeçilmez zerzevatı olan patlıcan, birçok metotla sofralarda yerini alıyor. Lakin herkes tarafından çok sevilen ve farklı bir lezzet olmasıyla dikkat çeken patlıcan közlemesi bilhassa mangalda sık sık yapılır. Meskende üretimi güç olduğu düşünülen patlıcan közlemesinin tanımını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
Yaz mevsiminin vazgeçilmez sebzesi olan patlıcan, birçok yöntemle sofralarda yerini alıyor. Ancak herkes tarafından çok sevilen ve farklı bir lezzet olmasıyla dikkat çeken patlıcan közlemesi özellikle mangalda sık sık yapılır. Evde yapımı zor olduğu düşünülen patlıcan közlemesinin tarifini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Özellikle yaz aylarında ana yemekler yerine kızartmalar, yoğurtlu sebzeler daha fazla tüketilir. Patlıcan kızartması da bu yemekler arasından en sevilenidir. Ancak yağ çekmeden patlıcan kızartmak biraz marifet ister. Peki evde muhteşem bir patlıcan kızartması yapmak için neler yapılır? Yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Mis üzere kokan közlenmiş patlıcan ile enfes bir çorba tanımı hazırlama ne dersiniz? Üretimi çok kolay olan ve yedikçe yediren enfes közlenmiş patlıcan çorbasının tanımı haberimizin ayrıntılarında kolay kolay bulabilirsiniz. Patlıcan bilhassa yaz aylarında sofraların demirbaşı. Yemeği, pilavı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Mis gibi kokan közlenmiş patlıcan ile enfes bir çorba tarifi hazırlama ne dersiniz? Yapımı çok kolay olan ve yedikçe yediren enfes közlenmiş patlıcan çorbasının tarifi haberimizin detaylarında kolayca bulabilirsiniz. Patlıcan özellikle yaz aylarında sofraların demirbaşı. Yemeği, pilavı, böreği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt