iltasyazilim
FD Üye
Pekmez Tatlısı Nasıl Yapılır? Tarifi
Pratik bir tatlı yapıp çevrenizdekilerden hoş sözler duymak istemez misiniz? veya arkadaş toplantılarında arkadaşlarınızı kendi yaptığınız pekmez tatlısı ile şaşırtmaya ne dersiniz?
Denediğim ve rahatlıkla tavsiye edebileceğim Pekmez tatlısı ayrıca hafif hemde epeyce lezzetli
Pekmez Tatlısı Nasıl Yapılır? Malzemeler…
1 su bardağı dolusu nişasta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı pekmez 56 su bardağı su 1 su bardağı ceviz içi Pekmez tatlısı Nasıl Yapılır? Tarifi…
Nişastayı su ile ıslatın içine pekmezi ve şekeri ek ederek adamakıllı karıştırın Mikser kullanmanızda herzaman avantaj vardır Çünkü nişasta topaklanabilir Karışımı kısık ateşte karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayıp koyulaşınca içine cevizi ilave edin
Düz bir sırça kabın içine önce hindistan cevizi serpin üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün Bir gün buzdolabında dinlendirdiğiniz Pekmez Tatlısını servis etmeden önce üstüne de bolca hindistan cevizi serpebilirsiniz
Yapılışı oldukça pratik olan Pekmez Tatlısı altın günlerinde de büyük beğeni toplayacaktır Ancak muhallebinin kıvamını iyi ayarlamanız gerekir Epeyce katı bir muhallebi hazırlayacaksınız *
Pratik bir tatlı yapıp çevrenizdekilerden hoş sözler duymak istemez misiniz? veya arkadaş toplantılarında arkadaşlarınızı kendi yaptığınız pekmez tatlısı ile şaşırtmaya ne dersiniz?
Denediğim ve rahatlıkla tavsiye edebileceğim Pekmez tatlısı ayrıca hafif hemde epeyce lezzetli
Pekmez Tatlısı Nasıl Yapılır? Malzemeler…
1 su bardağı dolusu nişasta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı pekmez 56 su bardağı su 1 su bardağı ceviz içi Pekmez tatlısı Nasıl Yapılır? Tarifi…
Nişastayı su ile ıslatın içine pekmezi ve şekeri ek ederek adamakıllı karıştırın Mikser kullanmanızda herzaman avantaj vardır Çünkü nişasta topaklanabilir Karışımı kısık ateşte karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayıp koyulaşınca içine cevizi ilave edin
Düz bir sırça kabın içine önce hindistan cevizi serpin üzerine hazırladığınız muhallebiyi dökün Bir gün buzdolabında dinlendirdiğiniz Pekmez Tatlısını servis etmeden önce üstüne de bolca hindistan cevizi serpebilirsiniz
Yapılışı oldukça pratik olan Pekmez Tatlısı altın günlerinde de büyük beğeni toplayacaktır Ancak muhallebinin kıvamını iyi ayarlamanız gerekir Epeyce katı bir muhallebi hazırlayacaksınız *