
Peynir Helvası Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı soğuk su
- 1, 5 su bardağı şeker
- 4 büyük dilim taze ve rendelenmiş tuzsuz köy peyniri(1 büyük tabak tepeleme)
- 2 su bardağı irmik
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı margarin (Eritilmemiş)
Peynir Helvası Tanımı Yapılışı
- Suyu ve şekeri orta büyüklükte bir tencereye alın karıştırarak şekerini eritin ve kaynayınca evvel sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Daha sonra irmiği ekleyin, daima karıştırın.
- Suyunu çekince margarini ekleyin biraz eriyince peyniri ek edin ve peynirini tahta kaşıkla ezerek daima karıştırın, eriyip birbirine karışınca hazır demektir. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun????.