Peynirli Büzgülü Börek Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet taze yufka
- 1 kalıp beyaz peynir
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı lor
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı su
Peynirli Büzgülü Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel iç harcımızı hazırlıyalım. Peyniri ezelim.
- Loru yoğurdu sıvı yağ suyu da ekleyip harmanlıyalım.
- Daha sone yufkayı serelim.
- Hazırladığımız harçtan kaşık yardımıyla yufkanın üzerine sürelim.
- Yufkayı gevşek formda büzelim.
- Ortadan kesip tepsiye yerleştirelim öteki yufkaları da birebir biçimde yapalım.
- En sonunda kalan harcı böreğin üzerine gezdirelim.
- 180 c° de pişirelim afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.