Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pide

Pide
0
45

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
pide.jpg

Pide Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 (yarım) (Yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • Aldığı kadar un
Kıymalı harç
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil ve 1 kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 4-5 kısım maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz – karabiber – kekik -pulbiber
Patatesli harç
  • 2 haşlanmış patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz – karabiber – tozbiber
Peynirli harç
  • 1/2 (yarım) su bardağı eriyen peynir
  • Mozorella – tel peynir – koy peyniri olabilir
  • 1/2 (yarım) su bardağı kaşar peynir
  • 5 kol maydanoz
  • Sucuklu harç
  • 10 dilim sucuk
  • 1/2 (yarım) kase kadar kaşar peynir

Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kıymalı harç.Kıyma hariç öbür tüm gereçleri rondodan çekin ve kıymaya karıştırın. Baharatlarını da ekleyin. Harcın hazır.
  2. Patatesli harç.Patatesleri haşlayıp ezin. Soğanı piyazlık yahut yemeklik doğrayıp kavurun. Patatesi ve baharatları içine karıştırın. Soğumaya bırakın.
  3. Peynirli harç.1 çeşit eriyen peyniri kaşar peynir ve ince kıydığınız maydanozla karıştırın. Tuz isteğe nazaran ek edin.
  4. Maya birinci evvel kendi ölçüsünün 2 katı ılık suda az şeker atılarak kabartılır. İsterseniz instant maya da kullanabilirsiniz.
  5. Materyallerle yoğurulup ele yapışmayan lakin yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir.
  6. 1 saat dinlenmeye bırakın. 1 saat sonunda bezelere ayırın.
  7. Un serpilmiş tezgahta yuvarlak açın ve yağlanmış tepsiye alın.
  8. Birinci öncebir kesim kaşar peynir sersin ki materyaller hamurdan dökülmesin.
  9. İç gereçlerinden koyun.
  10. En üstüne tekrar kaşar peynir serpin. Ben bir pideye 4 başka gereç koydum. Dilerseniz tek materyal de koyabilirsiniz. Yada kare değil uzun pide de yapabilirsiniz.
  11. İç harç koyduğunuz pideyi kare halde kapatın. Fotoğraflarda var nasıl kapandığı.
  12. Yumurta sarısı sürüp 180 derece alt üst ayarlı fanli fırında kızarana kadar pişirin.
Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,726Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt