iltasyazilim
FD Üye
PIRASA: BOL MIKTARDA C, K ve B vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, silisyum, manganez, kükürt, bakır, iyot ve demir içeren pırasa gıda değeri yüksek bir gıdadır
Pırasanın Faydaları: Vücuda şiddet verir Kan yapar ve kansızlığa iyi kazanç Sindirim sistemi için fazla yararlıdır Sindirimi kolaylaştırır Sinirleri kuvvetlendirir Böbrekleri, bağırsakları ve mideyi çalıştırır ve güçlendirir Böbrek kumlarını ve taşlarını dökmeye tezgâhtar olur Vücudu ve kanı temizler Astım, romatizma, egzama ve damar sertliğine aleyhinde faydalıdır İdrar söktürücüdür Bağırsakları yumuşatır ve Kabızlığı giderir Hemoroid şikâyetlerine karşısında epeyce faydalıdır Anne sütünü arttırır Kansere aleyhinde koruyucudur
Pırasa Nasıl Kullanılır? Pırasa yemeklerde ve salatalarda kullanılır Pırasa tohumu yenilmeye devam edilirse basuru iyileştirmeye tezgâhtar olur Pırasanın beyazı en ince ayrıntısına kadar sıkılarak elde edilen su cilde parlaklık verir Bu su sütle karıştırılıp sivilcelere sürülürse iyi gelir *
Pırasanın Faydaları: Vücuda şiddet verir Kan yapar ve kansızlığa iyi kazanç Sindirim sistemi için fazla yararlıdır Sindirimi kolaylaştırır Sinirleri kuvvetlendirir Böbrekleri, bağırsakları ve mideyi çalıştırır ve güçlendirir Böbrek kumlarını ve taşlarını dökmeye tezgâhtar olur Vücudu ve kanı temizler Astım, romatizma, egzama ve damar sertliğine aleyhinde faydalıdır İdrar söktürücüdür Bağırsakları yumuşatır ve Kabızlığı giderir Hemoroid şikâyetlerine karşısında epeyce faydalıdır Anne sütünü arttırır Kansere aleyhinde koruyucudur
Pırasa Nasıl Kullanılır? Pırasa yemeklerde ve salatalarda kullanılır Pırasa tohumu yenilmeye devam edilirse basuru iyileştirmeye tezgâhtar olur Pırasanın beyazı en ince ayrıntısına kadar sıkılarak elde edilen su cilde parlaklık verir Bu su sütle karıştırılıp sivilcelere sürülürse iyi gelir *