
Pişen Soslu Islak Kek Tanımı İçin Materyaller
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao tozu
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao tozu
Pişen Soslu Islak Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Fırın 180 derecede ısıtmaya başlanır. Yumurta ile şeker çırpılır. Akabinde tüm materyaller sırayla katılır ve çırpılır.
- Kek hayli cıvık oluyor fazladan un eklemeyin. Orta uzunluk kare borcam boyut olarak uygun.
- Yağlanmış borcama çırpılmış kek karışımını dök 40 dakika 180 derecede pişir 25 dakika sonra sosu yapmaya başlamalısın.
- Sostaki tüm gereçleri karıştırarak pişir. Fırından çıkan keki çabucak dilimle ve soğutmadan çabucak sosu dök. Dammy’s kitchen tanımıdır.